ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπουδαία συνάντηση Πούτιν-Ζαγκλή στη Ρωσία

Σπουδαία συνάντηση Πούτιν-Ζαγκλή στη Ρωσία

Μία πολύ σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ο Ανδρέας Ζαγκλής στη Ρωσία όπου και βρέθηκε για να παραστεί στο "International Forum - Russia Country of Sports", καλώντας όλες τις πλευρές να κάνουν παραχωρήσεις ώστε να υπάρξουν θετικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής έδωσε το "παρών" στο "International Forum - Russia Country of Sports", που διεξάγεται στη Ρωσία και το οποίο επισκέφτηκε και ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφτηκε το Forum, συναντήθηκε και συζήτησε με επικεφαλής αθλητικών οργανισμών και ομοσπονδιών, με τον Ανδρέα Ζαγκλή να βρίσκεται στο πλευρό του και μάλιστα να έχει και μία τοποθέτηση σχετικά με τις θέσεις της FIBA και τα ζητήματα που απασχολούν το παγκόσμιο με επίκεντρο φυσικά την υπόθεση με την Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA : "Πιστεύω ότι προκειμένου να πετύχουμε μία σειρά από θετικές αλλαγές πρέπει και οι δύο πλευρές να κάνουν παραχωρήσεις. Κι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τη FIBA ή την Ευρωλίγκα μόνο, αλλά και τις εθνικές λίγκες, πολλές εκ των οποίων αυτή τη στιγμή απλά έχουν την παραμικρή ελπίδα να συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα και θεωρητικά είναι αποσχισμένες. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αν αναπτύξουμε τις σχέσεις και τις συνεργασίες, όλοι θα επωφεληθούν. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συνυπάρχουμε βολικά και όπου οι διασυλλογικές διοργανώσεις και οι αναμετρήσεις των Εθνικών Ομάδων, που είναι οι κινητήριες δυνάμεις του αθλήματός μας, θα είναι πολύ σημαντικές. Για να αναπτύξουμε το μπάσκετ θα πρέπει να αναπτυχθούμε και προς τις δύο κατευθύνσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ