ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα: Ο Νίκος Γκάλης στο Hall of Fame

Σαν σήμερα: Ο Νίκος Γκάλης στο Hall of Fame
AP Photo/Stephan Savoia AP PHOTO/STEPHAN SAVOIA

Σαν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, ο Νίκος Γκάλης εισήλθε στο Hall of Fame, στη μέγιστη τιμή για έναν μπασκετμπολίστα. Θυμηθείτε τον συγκινητικό του λόγο.

Ηταν 8 Σεπτεμβρίου 2017 όταν ο Νίκος Γκάλης εισήλθε στο Hall of Fame, στην απόλυτη αναγνώριση μία σπουδαίας καριέρας. Μία καριέρα που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η έλευση του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα την δεκαετία του 80' από το Κολέγιο του Σίτον Χολ και το πάντρεμά του με τους Παναγιώτη Φασούλα, Παναγιώτη Γιαννάκη και Φάνη Χριστοδούλου - σε μία φοβερή συγκυρία για το ελληνικό μπάσκετ - ήταν που οδήγησε στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου ομαδικού αθλητισμού. Και ήταν αυτό το χρυσό μετάλλιο που εκτόξευσε την δημοτικότητα του αθλήματος.

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, η επιτροπή του Hall of Fame αναγνώρισε την προσφορά του Νίκου Γκάλη και την πορεία του με το Σίτον Χολ, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα, εισάγοντάς τον στο Μουσείο του μπάσκετ.

Ο λόγος του Νίκου Γκάλη παραμένει ακόμα και σήμερα ανατριχιαστικός, με τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ να αναφέρεται μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε κάποτε με μία γυναίκα, η οποία του είπε ότι έσωσε τον γιο της. Ο λόγος; Το παιδί της ήταν εθισμένο στα ναρκωτικά αλλά όταν είδε τον Νίκο Γκάλη να παίζει, αγάπησε το μπάσκετ.

Δείτε το VIDEO και θυμηθείτε τον λόγο του σπουδαίου Νίκου Γκάλη:

AP Photo/Stephan Savoia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ