ΜΠΑΣΚΕΤ

Ράντολφ: "Δεν πληρώθηκα για να παίξω στην Σλοβενία"

Ράντολφ: "Δεν πληρώθηκα για να παίξω στην Σλοβενία"

Ο Άντονι Ράντολφ ξεκαθάρισε πως δεν πήρε χρήματα για να παίξει στην Σλοβενία και τόνισε πως δέχτηκε αρκετές απειλές, ύστερα από τον τσακωμό του με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις

Σε συνέντευξη του, ο Άντονι Ράντολφ αναφέρθηκε στην συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας. Ξεκαθάρισε πως δεν πήρε χρήματα για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα, τονίζοντας πως το έκανε μόνο για να έχει το διαβατήριο και επεσήμανε πως δέχτηκε αρκετές απειλές, ύστερα από τον τσακωμό που είχε στο Eurobasket 2017 με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, στον αγώνα κόντρα στην Λετονία.

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε με την Σλοβενία: "Οι ΗΠΑ μου έδωσαν την άδεια για να αγωνιστώ με την Σλοβενία. Ήταν αρκετά εύκολο. Τους έστειλα ένα γράμμα, το υπέγραψαν και το έστειλαν στην FIBA. Έχω τον ίδιο ατζέντη με τους Ντράγκιτς και Ντόνσιτς (Φιλίποβιτς) και αυτό με βοήθησε να παίξω στην Σλοβενία. Ήταν χαρά μου να παίξω μαζί τους. Όταν αρχικά μου το πρότειναν, τους απάντησα αρνητικά. Γιατί έχεις στο μυαλό σου να παίξεις για την χώρα που έχεις καταγωγή.

Στην συνέχεια όμως, συναντήθηκα με τον πρόεδρο της σλοβενικής ομοσπονδίας (Ράσο Νεστέροβιτς) στην Μαδρίτη τον περασμένο Μάιο, έχοντας μαζί του και τον Γκόραν Ντράγκιτς. Μου εξήγησαν το πλάνο τους και μου τόνισαν πως είμαι το κομμάτι που τους λείπει, για να κατακτήσουν το μετάλλιο. Μου άρεσαν αυτά που άκουσα και τους είπα το "ναι". Η οικογένεια μου με στήριξη σε αυτή την επιλογή. Το είδα και σαν μία ωραία ευκαιρία, να αγωνιστώ απέναντι στους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες, όπως κόντρα στον Γκασόλ και τον Πορζίνγκις. Όχι, δεν πήρα χρήματα για να παίξω στην Σλοβενία, το έκανα για να πάρω το κοινοτικό διαβατήριο, γιατί μου δίνει προνόμια. Η ομάδα μου, για παράδειγμα, η Ρεάλ, έχοντας εγώ το κοινοτικό διαβατήριο, μπορεί να πάρει παραπάνω Αμερικανούς παίκτες. Κάποιοι Σλοβένοι φίλαθλοι, βλέποντας εμένα με την φανέλα της εθνικής τους, ελαφρώς ξαφνιάστηκαν".

Για το επεισόδιο με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις: "Ο Κρίσταπς μου μίλαγε άσχημα σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα. Έλεγε πάρα πολλά. Του είπα πως πρέπει να χαλαρώσει, πως στο τέλος είναι απλά ένας αγώνας μπάσκετ, δεν χρειάζεται να μιλάει τόσο και να λέει άσχημα πράγματα. Του είπα πως έχει πρόβλημα. Μετά υπήρξε μεγάλη αντίδραση. Πολλοί Τούρκοι φίλαθλοι, Λετονοί φίλαθλοι, αλλά και κόσμος από την Νέα Υόρκη (παίζεις στους Νικς ο Πορζίνγκις), μου έστελναν απειλητικά μηνύματα και μου μίλαγαν άσχημα. Με αποκαλούσαν νέγρο, πως θα μου κάνουν κακό. Πως αν πάω στην Νέα Υόρκη θα με σκοτώσουν. Είναι τρομερό να μιλά έτσι κόσμος για έναν άνθρωπο που ούτε καν γνωρίζουν. Με αποκαλούσαν σκουπίδι. Δεν άφησαν όμως όλα αυτά να με επηρεάσουν, ούτε και χάλασα ενέργεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ