ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Τέλος η εθνική ομάδα για τον Αρσλάν

Τέλος η εθνική ομάδα για τον Αρσλάν

Την επομένη του αποκλεισμού της Τουρκίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Εντέρ Αρσλάν ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας των γειτόνων.

Η Τουρκία μπήκε στο Προολυμπιακό από το... παράθυρο (μετά την αυθαίρετη απόφαση της FIBA να αποβάλλει τον Λίβανο, τοποθετώντας στη θέση του την Τουρκία), αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της δόθηκε, αφού δεν πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε ρόλο θύτη εμφανίστηκε η Γαλλία , στον ημιτελικό της Μανίλα βάζοντας τέλος στα... ολυμπιακά όνειρα της Τουρκίας. Ο αποκλεισμός έφερε περαιτέρω μαντάτα στους γείτονες, αφού ο Εντέρ Αρσλάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Εκπροσωπώντας τα εθνικά χρώματα για πάνω από μια δεκαετία, ο 33χρονος πλεϊμέικερ ενημέρωσε για την απόφασή του την επομένη της ήττας από τους "τρικολόρ", τονίζοντας πως " ένιωσα μεγάλη τιμή και περηφάνια, φορώντας τη φανέλα της Τουρκίας για όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα είναι η ώρα να δώσω τη θέση μου στους νεότερους και να πω "αντίο". Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Είχα ένα όνειρο, να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με αυτόν τον σκοπό αγωνίστηκα στις Φιλιππίνες. Γι αυτό δουλέψαμε, παλέψαμε σκληρά, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν καταφέραμε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τους προπονητές, του τιμ μάνατζερ και τα υπόλοιπα μέλη. Ελπίζω το τουρκικό μπάσκετ να συνεχίσει να γεμίζει με περηφάνια τη χώρα".

Στη θητεία του στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, ο παίκτης της Νταρουσάφακα πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ που διοργάνωσε η χώρα του το 2010. Πλην αυτού όμως, καμία άλλη διάκριση.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ