ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Προολυμπιακό: Ο Καναδάς θέλει να το διοργανώσει, αλλά δεν θα συμμετάσχει

Προολυμπιακό: Ο Καναδάς θέλει να το διοργανώσει, αλλά δεν θα συμμετάσχει
FIBA FIBA

Η Καναδική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας στηρίζει την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα διοργανώσει το Προολυμπιακό ακόμη κι αν δεν συμμετάσχει.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας στηρίζει την απόφαση της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής να μην στείλει τους αθλητές της στο Τόκιο εξέδωσε η Καναδική Ομοσπονδία μπάσκετ.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως θα διοργανώσει κανονικά το Προολυμπιακό τουρνουά στη Βικτόρια ( εκεί δηλαδή που είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί και η Ελλάδα), ακόμη κι αν δεν συμμετάσχει η εθνική Καναδά.

Ουσιαστικά, η Ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά λέει πως ναι μεν στηρίζει την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής, ωστόσο δηλώνει πρόθυμη να διοργανώσει κανονικά το Προολυμπιακό τουρνουά που έχει αναλάβει να φιλοξενήσει στη Βικτόρια αν και όποτε αυτό πραγματοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι η ίδια η εθνικής της χώρας της θα απέχει, τόσο από το Προολυμπιακό όσο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά:

"Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες το βράδυ την απόφασή της να μη στείλει τις ομάδες του Καναδά στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020. Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή καλούν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτρολή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβάλλουν τους Αγώνες για έναν χρόνο.

Νωρίτερα την Κυριακή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι η ΔΟΕ θα εντείνει τις προσπάθειές της για το σενάριο των προγραμματισμένων Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Αυτά τα σενάρια αφορούν στην τροποποίηση των υπάρχοντων σχεδίων για την πραγματοποίηση των Αγώνων στις 24 Ιουλίου, καθώς και για τις αλλαγές στην ημερομηνία έναρξής τους.

"Η Καναδική Ομοσπονδία υποστηρίζει την απόφαση που πάρθηκε το βράδυ της Κυριακής από την Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι αθλητές μας θεωρούνται από πολλούς ως πρότυπα και το να τους βάλουμε στην άδικη θέση, ζητώντας τους να συνεχίσουν να προπονούνται και να προετοιμάζονται για τους Αγώνες στέλνει το λάθος μήνυμα στους Καναδούς. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα έχουν την ικανότητα να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουμε θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του αγώνα για να θεραπεύσουμε τις κοινότητές μας από την μία άκρη στην άλλη", είπε ο Γκλεν Γκράνγουαλντ, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας.

Ο Καναδάς και η Βικτόρια συνεχίζουν να δεσμεύονται με τη φιλοξενία του Προολυμπιακού Τουρνουά στη Βικτόρια, όταν παρθούν οι αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των Προολυμπιακών, ενώ θα συνεχίσει να είναι σε συζητήσεις με τη FIBA σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη αναβολή του Προολυμπιακού Τουρνουά στη Βικτόρια που έχει προγραμματιστεί στο διάστημα 23-28 Ιουνίου. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί όταν η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών, των στελεχών και των εθελοντών θα μπορεί να διασφαλιστεί".

Photo Credits: FIBA

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ