ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο σκοπεύει να παίξει με την Ιταλία στο προολυμπιακό

Milwaukee Bucks' Donte DiVincenzo drives during the first half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls Thursday, Nov. 14, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Donte DiVincenzo drives during the first half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls Thursday, Nov. 14, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash) AP

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έκδοση του ιταλικού διαβατηρίου του Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, που αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα ενισχύσει την Ιταλία στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου.

Στα 22 του χρόνια έχει κατακτήσει δύο φορές το κολεγιακό πρωτάθλημα (2016 - 2018) και είναι μέλος των Μιλγουόκι Μπακς. Φέτος είναι υγιής, παίζει αρκετά (έχει 8.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά 20.7 λεπτά σε 15 αγώνες, με οκτώ συμμετοχές στην αρχική πεντάδα) και όλα δείχνουν πως θα ενισχύσει την Εθνική Ιταλίας στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στη Σερβία από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου του 2020. Αν φυσικά η ομάδα του δεν συμμετάσχει στους τελικούς του ΝΒΑ και αν το διαβατήριό του εκδοθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport, αυτή η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μάλιστα ο GM της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Σαλβατόρε Τραϊνότι, συναντήθηκε με τον νεαρό περιφερειακό στις ΗΠΑ για να σχεδιάσουν το κοινό τους μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι οι Ιταλοί θα έχουν ένα αναβαθμισμένο ρόστερ, στο οποίο υπάρχουν ήδη οι Ντάνιελ Χάκετ, Μάρκο Μπελινέλι, Ντανίλο Γκαλινάρι, Τζίτζι Ντατόμε, Πολ Μπιλίγκα, Τζεφ Μπρουκς, Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Υπενθυμίζουμε πως η Ιταλία θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο και τη Σενεγάλη, ενώ στη συνέχεια θα διασταυρωθεί με το Group A στο οποίο θα μονομαχήσουν η οικοδέσποινα Σερβία, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Νέα Ζηλανδία.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ