ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Επίσημο: Προπονητής της Σερβίας ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ

Phoenix Suns coach Igor Kokoskov signals in a play during the first half of the team's NBA basketball game against the Portland Trail Blazers in Portland, Ore., Saturday, March 9, 2019. (AP Photo/Steve Dipaola)
Phoenix Suns coach Igor Kokoskov signals in a play during the first half of the team's NBA basketball game against the Portland Trail Blazers in Portland, Ore., Saturday, March 9, 2019. (AP Photo/Steve Dipaola) AP PHOTO/STEVE DIPAOLA

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, με την KSS να επισημοποιεί τη συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό -δίχως όμως να αποσαφηνίζεται η χρονική της διάρκεια.

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας, όπως έγινα επίσημα γνωστό την Τετάρτη (20/11). Η KSS ενημέρωσε για την επίτευξη συμφωνίας με τον πολύπειρο τεχνικό, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί ξανά ως ομοσπονδιακός τόσο στη Γεωργία (προκάτοχος του Ηλία Ζούρου) όσο και στην Σλοβενία, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του EuroBasket 2017, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Αυτό που πάντως δεν αποσαφηνίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε είναι η χρονική διάρκεια της συμφωνίας, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, εξήγησε ότι " ο Ιγκόρ είναι η καλύτερη λύση για τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, αφού προσδοκούμε σε πρόκριση στο EuroBasket 2021 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο 47χρονος τεχνικός εργάζεται ως assistant coach στους Σακραμέντο Κινγκς (δίπλα στον Λουκ Γουόλτον), GM των οποίων είναι ο Βλάντε Ντίβατς. Σε περίπτωση πάντως που καταφέρει να πάρει το "ΟΚ" από τους "Βασιλιάδες" για τα "παράθυρα" (αρχίζουν τον Φεβρουάριο), δεν θα είναι η πρώτη φορά που βοηθός προπονητή σε ομάδα του ΝΒΑ θα αφήσει για λίγο τη δουλειά του στις ΗΠΑ, αφού κάτι αντίστοιχο έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο Σέρτζιο Σκαριόλο, στον δρόμο προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ισπανία.

AP Photo/Steve Dipaola

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ