ΜΠΑΣΚΕΤ

Προκριματικά Eurobasket: Χωρίς Τεόντοσιτς η Σερβία, δεν τα βρήκε με την Βίρτους

Milos Teodosic from Serbia reacts during the EuroBasket European Basketball Championship Group B match against France in Siauliai, Lithuania, Monday, Sept. 5, 2011. France won the match 97-96. (AP Photo/Petr David Josek)
Milos Teodosic from Serbia reacts during the EuroBasket European Basketball Championship Group B match against France in Siauliai, Lithuania, Monday, Sept. 5, 2011. France won the match 97-96. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν θα ενισχύσει τελικά την Σερβία στους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Eurobasket 2021, αφού η Σερβία δεν τα βρήκε με την Βίρτους Μπολόνια στο θέμα της ασφάλισης του έμπειρου γκαρντ.

Χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς θα παραταχθεί η Σερβία στους δύο πρώτους αγώνες των προκριματικών του Eurobasket 2021 όπως αποκάλυψε το σάιτ "bolognabasket.org". Ο λόγος είναι ότι η Σερβική Ομοσπονδία και η Βίρτους μπολόνια δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε συμφωνία σχετικά με την ασφάλιση του έμπειρου γκαρντ.

Η Βίρτους Μπολόνια είχε ζητήσει από την Σερβία να καλύψει όλη την ασφάλεια του Τεόντοσιτς σε περίπτωση τραυματισμού, κάτι που οι Σέρβοι δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να κάνουν. Αυτό ήταν τελικά που έφερε και σε αδιέξοδο τις συζητήσεις, με τον άλλοτε ΝΒΑερ να επιστρέφει στην Ιταλία.

Ο λόγος που η Βίρτους ζήτησε από την Σερβία κάτι τέτοιο ήταν ξεκάθαρος: Το περασμένο καλοκαίρι ο Σέρβος γκαρντ τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Σερβίας, με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά και να απουσιάσει από όλη την προετοιμασία της Βίρτους. Δεδομένου λοιπόν ότι η ομάδα της Μπολόνια έχει επενδύσει ένα μεγάλο ποσό σε αυτόν, ήθελε να είναι καλυμμένη σε περίπτωση τραυματισμού του, με την Σερβία να μην δύναται τελικά να καλύψει τις απαιτήσεις των Ιταλών.

Η Σερβία θα αντιμετωπίσει την Φινλανδία και την Γεωργία στους δύο πρώτους αγώνες της για τα προκριματικά του Eurobasket 2021. Ο Τεόντοσιτς αναμενόταν να αγωνιστεί στον αγώνα με την Γεωργία.

AP Photo/Petr David Josek

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ