ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19

Ρωσία: Η ομάδα του Μιχαϊλόβσκι και του Ερσόβ

Ρωσία: Η ομάδα του Μιχαϊλόβσκι και του Ερσόβ
FIBA

Η Ρωσία είναι κατά τα 9/12 η ίδια ομάδα που κατέκτησε την 4η θέση στο περσινό EuroBasket U18. Διαβάστε το προφίλ της αποψινής (30/6, 20:30) αντιπάλου της Ελλάδας.

Χρόνια είχαν να παρουσιάσουν οι Ρώσοι μία γενιά ικανή να κάνει κάτι καλό στις μεγάλες διοργανώσεις. Μία τέτοια είναι η αποψινή αντίπαλος της Ελλάδας (30/6, 20:30) για την 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19, μία ημέρα μετά τη δύσκολη νίκη επί των Φιλιππίνων . Η Ρωσία τερμάτισε 4η στο περσινό EuroBasketΕφήβων (η καλύτερη θέση που κατέλαβε μετά την 2η του 2010) και πήγε στην Κρήτη με τον ίδιο κορμό παικτών.

Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν είναι κατά τα 9/12 ίδια με πέρυσι και έχει μόνο μία αξιοσημείωτη απουσία από το rotationτουEuroBasket,τον Αλεξάντερ Σασκόβ, που δεν βρίσκεται στην Κρήτη. Η πρεμιέρα της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντως, δεν ήταν η προσδοκώμενη, καθώς ηττήθηκε από την Αργεντινή με 86-84 στην παράταση , έχοντας 24 λάθη, 7/29 τρίποντα και 9/20 βολές.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν:Τα δύο "φτερά" της Ρωσίας είναι οι καλύτεροι παίκτες που διαθέτει η γενιά του 2000 και γύρω από αυτούς κινείται ολόκληρη η ομάδα. Ο ένας είναι ο Νικίτα Μιχαϊλόβσκι (μέλος της καλύτερης πεντάδας του περσινούEuroBasket), ένας μακρύς, αθλητικός σμολ φόργουορντ που επιτίθεται διαρκώς στο αντίπαλο καλάθι. Ο άλλος είναι ο σούτινγκ γκαρντ Αλεξάντρ Ερσόβ, ο καλύτερος σουτέρ και σκόρερ/δημιουργός της ρωσικής ομάδας.

Το στατιστικό που πρέπει να προσέξεις:Στον αγώνα της πρεμιέρας με την Αργεντινή η Ρωσία μάζεψε 67 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 23 ήταν επιθετικά.

Για την ιστορία:Η Ρωσία έχει απολογισμό ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων, το χάλκινο του 2011 στην Ρίγα. Είχε απουσιάσει πάντως από τις τελευταίες δύο διοργανώσεις. Η τελευταία της συμμετοχή ήταν το 2013 στην Πράγα, όπου είχε καταταγεί 9η.

Photo credits: FIBA

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ