ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19

Παγκόσμιο U19: Οι Φιλιππίνες του Κάι Σότο

Παγκόσμιο U19: Οι Φιλιππίνες του Κάι Σότο

Το προφίλ των Φιλιππίνων, της αντιπάλου της Εθνικής Εφήβων στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 που θα αρχίσει το Σάββατο (29/6) στο Ηράκλειο (VIDEOS).

Οι Φιλιππίνες ίσως να μην γεμίζουν το μάτι, ωστόσο δεν είναι από τις ομάδες που μπορεί να υποτιμήσει κανείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της Κρήτης. Ο κύριος λόγος είναι ένας σέντερ ύψους 2,16μ., ονόματι Κάι Σότο, ο οποίος αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει βγάλει ποτέ το μπάσκετ της ασιατικής χώρας.

Ο νεαρός σέντερ έκλεισε τον περασμένο Μάιο τα 17, ωστόσο αν και είναι δύο χρόνια μικρότερος από τους περισσότερους παίκτες της διοργάνωσης, θα αποτελέσει τον ηγέτη των Φιλιππίνων και πολλοί περιμένουν να κάνει θραύση. Αυτό έκανε άλλωστε και πέρυσι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 της Αργεντινής, όπου είχε 16,4 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 2,3 κοψίματα κατά μέσο όρο σε επτά αγώνες.

Δείτε το προφίλ του Κάι Σότο:

Πέρα από τον υπερταλαντούχο Σότο, προσοχή χρειάζονται ακόμα ο έτερος ψηλός των Φιλιππίνων, ο Έι Τζι Έντου, καθώς και ο βασικός πόιντ γκαρντ της ομάδας, ο ύψους 1,80μ. Τζέρι Αμπαντιάνο, ο οποίος έβαζε 12,4 πόντους ανά αγώνα στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Παίδων (U17).

Αυτοί οι τρεις ήταν άλλωστε οι κορυφαίοι και στα δύο παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσαν οι Φιλιππίνες με την Αλ Ραϊάν, την οποία νίκησαν 79-54 και 93-64, με τον Σότο να έχει 19 πόντους με 7/10 σουτ στο πρώτο παιχνίδι και τον Έντου να είναι ο κορυφαίος στο δεύτερο με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Αυτός είναι ο Έι Τζι Έντου:

Οι Φιλιππίνες θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο U19, εντούτοις έχουν εμπειρία από διοργάνωση παγκόσμιου επιπέδου και στις "μικρές" εθνικές ομάδες. Πέρα από το 2018 είχαν παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 και το 2014, όταν είχαν καταλάβει την 15η θέση. Οι Φιλιππινέζοι ήταν 13οι στο τουρνουά του 2018.

Στην Κρήτη, πάντως, η ομάδα του Αλεξάντερ Αρεσπακοτσάγκα θα έχει πολύ υψηλότερες βλέψεις. Και θα είναι επίσης πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, τόσο για την Αργεντινή και την Λιθουανία, όσο και για την οικοδέσποινα Ελλάδα.

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας: Διαβάστε εδώ το προφίλ της Κίνας

Photo credits: FIBA

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ