ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19

Καστρίτης: "Παρά την ήττα, είχαμε πρόοδο"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Κ-19 / ΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Κ-19 / ΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μυαλό της στον αγώνα με την Αργεντινή (2/7, 20:30) έχει ήδη η Ελλάδα, μετά την ήττα από τη Ρωσία. Αυτό τόνισε ο Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για βελτίωση στη συνέχεια του Παγκοσμίου U19.

Το παιχνίδι με τη Ρωσία δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την Ελλάδα, η οποία καλείται να κερδίσει σε δύο ημέρες την Αργεντινή για να τερματίσει στην πρώτη δυάδα του ομίλου της . Μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την "αρκούδα", ο Γιάννης Καστρίτης δήλωσε:

" Δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο στα αποδυτήρια. Ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και το βλέπουμε καθημερινά, όπως ξέρουν και τα ίδια τα παιδιά. Κάθε μέρα που περνά θα παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα, αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε το πρόβλημα του κακού ξεκινήματος. Συνέβη και απέναντι στις Φιλιππίνες, συνέβη και σήμερα. Από την άλλη έχουμε έναν οδηγό, ότι αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο μπορούμε να παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε από κάθε παιχνίδι, γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας. Το σημαντικό είναι η επόμενη μέρα, η επόμενη αναμέτρηση και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούμε", για να συνεχίσει αναφερόμενος στην ανατροπή που επιχειρήθηκε στην τελευταία περίοδο:

" Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το χαμηλό σχήμα, αλλά επειδή παίξαμε περισσότερο με καρδιά και στηριχτήκαμε στην άμυνα. Μπορεί να είμαστε πιο ευέλικτοι με χαμηλά σχήματα, μπορεί να λειτούργησε καλύτερα, αλλά όχι επειδή ήταν πιο ευέλικτο το σχήμα, αλλά επειδή έπαιξαν με καρδιά και ψυχή τα παιδιά".

Όσο για τον αγώνα με την "αλμπισελέστε"; " Δεν θα έχουμε στο μυαλό μας τα σενάρια για την κατάταξή μας στο ματς της Τρίτης με την Αργεντινή. Το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι κι αλλιώς ξέρουμε ότι σε κάθε τέτοιο τουρνουά υπάρχουν κομβικά παιχνίδια, που είναι τα χιαστί. Έχουμε προπονήσεις μέχρι τότε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αν και είναι άσχημο να το λέμε μετά από ήττα, η ομάδα παρουσίασε πρόοδο. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι που χάσαμε, αλλά έχουμε πλέον οδηγό για το πώς πρέπει να παρουσιαστούμε για 40 λεπτά στο υπόλοιπο του τουρνουά", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ιωσήφ Κολοβέρος σημείωσε πως " το παλέψαμε μόνο στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο ήμασταν κάπως νωχελικοί. Θα πρέπει στη συνέχεια να μπαίνουμε δυνατά από την αρχή. Η Ρωσία είχε πιο δυνατά κορμιά, πιο ψηλά παιδιά, αλλά το παλέψαμε και είχαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ. Τώρα κοιτάζουμε το ματς με την Αργεντινή, υπάρχουν πιθανότητες ακόμη να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, οπότε το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό το παιχνίδι της Τρίτης. Θα πρέπει να πιέσουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ