FIBA WORLD CUP

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Μπαρέα

Dallas Mavericks guard J.J. Barea (5) reacts to a foul call against him during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Tuesday, Nov. 6, 2018, in Dallas. Dallas won 119-100. (AP Photo/Brandon Wade)
AP Photo/Brandon Wade AP PHOTO/BRANDON WADE

Χωρίς τον Τζέι Τζέι Μπαρέα θα παραταχθεί το Πουέρτο Ρίκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 35χρονος γκαρντ των Μάβερικς προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό.

Ένας από τους πιο πιστούς... στρατιώτες των εθνικών ομάδων θα απουσιάσει από το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο . Ο Χοσέ Χουάν Μπαρέα αποφάσισε να μην ενισχύσει το Πουέρτο Ρίκο στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο 35χρονος Πορτορικανός γκαρντ των Μάβερικς έσχισε τον αχίλλειο τένοντα του δεξιού ποδιού και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας, οπότε προτίμησε να μην δώσει αυτή τη φορά το "παρών" στο κάλεσμα της εθνικής ομάδας. Προ ημερών υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο στο Ντάλας, όπου έχει διανύσει 10 από τα 13 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ. Την περασμένη σεζόν είχε 10,9 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ σε 19,8 λεπτά κατά μέσο όρο στους Μάβς.

Ο Τζέι Τζέι Μπαρέα φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής Πουέρτο Ρίκο το 2003 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχει απουσιάσει μόνο δύο καλοκαίρια από την εθνική ομάδα, το 2009 και το 2017.

Την Παρασκευή γνωστοποίησε την απόφασή του να μην πάει στην Κίνα και ο Τζέιμς Χάρντεν , ενώ είχαν προηγηθεί ακόμα οι Άντονι Ντέιβις , Άντριου Γουίγκινς, Τρίσταν Τόμπσον , Σέρχιο Ροντρίγκεθ , Νίκολα Μίροτιτς , Σερτζ Ιμπάκα , Αλ Χόρφορντ.

Photo credits: AP Photo/Brandon Wade

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ