ΜΠΑΣΚΕΤ

Ουϊλτζερ: "Υπάρχει κάτι μαγικό που με συνδέει με την Ελλάδα"

Ουϊλτζερ: "Υπάρχει κάτι μαγικό που με συνδέει με την Ελλάδα"

Hταν καλοκαίρι του 1987, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης εμπιστεύτηκε στον Καναδό σέντερ Γκρεγκ Ουίλτζερ τη θέση του μοναδικού ξένου που δικαιούταν η ομάδα του Αρη.

Τριάντα χρόνια μετά, ο γιος του, Κάιλ, ακολουθεί τα βήματα του μπαμπά, παίρνοντας τον δρόμο για την Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

ΤOY ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ

[email protected]

«Μου έστειλε ο γιος μου, ο Κάιλ, φωτογραφίες κι ένα βίντεο που τράβηξε ο ίδιος από το Αλεξάνδρειο με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη. Συγκινήθηκα. Εχω τόσες αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο... Λίγη ώρα αργότερα, αυτά τα συναισθήματα με οδήγησαν στο να αρχίσω να ψάχνω πάλι στο διαδίκτυο στιγμές και φάσεις από αγώνες της εποχής, όταν έπαιζα στον Αρη. Είχαμε τρομερή ομάδα. Τι να πρωτοθυμηθώ... Την τρέλα του κόσμου; Οπου κι αν βγαίναμε στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούσαμε να βρούμε ησυχία. Μας αντιμετώπιζαν σαν ήρωες. Υπήρχαν και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, βέβαια, που μας μισούσαν», δηλώνει σήμερα στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Γκρεγκ Ουίλτζερ.

«Εξακολουθώ να ζω στο Ορεγκον, στο Πόρτλαντ. Χαίρομαι πάντα όταν μιλάω με κάποιον από την Ελλάδα. Έπαιξα μόνο δύο χρόνια στη χώρα σας, όμως έχω εισπράξει τόση αγάπη...», λέει ο βετεράνος Καναδός σέντερ, που δηλώνει υπερήφανος πατέρας για τη μεταγραφή του γιου του στον Ολυμπιακό. «Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος για τον Κάιλ. Κατέβαλε τρομερή προσπάθεια, κατέκτησε ένα τίτλο στο NCAA με το Κεντάκι, έπαιξε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο κολεγιακό πρωτάθλημα, πήρε μετάλλιο σε Παναμερικανικούς αγώνες με τον Καναδά. Τώρα του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Ξέρει πως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα χρειαστεί τον χρόνο του, βέβαια, δεν θα είναι εύκολο να μπει αμέσως στο κλίμα. Με τον Κάιλ είμαστε διαφορετικοί παίκτες, παίζει σε άλλη θέση από ό,τι έπαιζα εγώ. Του έχω εμπιστοσύνη, γιατί έχει καλές βάσεις, ξέρει από πίεση».

Για τον Αρη της καρδιάς του ο Γκρεγκ Ουίλτζερ θυμήθηκε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου τον κόουτς, τον Γιάννη Ιωαννίδη, για το πάθος του. Δινόταν ολοκληρωτικά σε αυτό που έκανε. Φωνακλάς αλλά και δίκαιος. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έπαιξα μπάσκετ δίπλα σε θρύλους του μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Θέλω να στείλω, με την ευκαιρία, χαιρετίσματα στον καλό μου φίλο Ρωμανίδη, στον Λυπηρίδη και τον Τάσο Σουρμελίδη. Με την Ελλάδα υπάρχει κάτι μαγικό που με συνδέει. Δεν είναι μόνο ο Κάιλ που ήρθε να παίξει στην Ελλάδα. Και η μεγάλη μου η κόρη, η Τζόρνταν, από την οποία έγινα παππούς και έχω δυο υπέροχα εγγονάκια, έπαιξε μπάσκετ στη χώρα σας, στον Σπόρτινγκ. Επίσης, η αδελφή μου, που ζει μόνιμα στην Αγγλία, είναι παντρεμένη με Ελληνα».

Για την οικογένειά του εξηγεί: «Ολα μου τα παιδιά ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό. Η μεγάλη μου κόρη, η Τζόρνταν, έπαιξε επαγγελματικά, ο Κάιλ, που κάνει ένα μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Η Αριάννα είναι 21 ετών και ασχολείται με το βόλεϊ και ο μικρός μου γιος, ο Σαμ, παίζει στο high school στο Ορεγκον.

Η παρουσία τού Κάιλ στην Ελλάδα είναι ίσως μια καλή ευκαιρία για μένα και τη σύζυγο μου, Κάρολ να επισκεφθούμε ξανά τη χώρα σας. Ισως αυτό να γίνει τα Χριστούγεννα, μακάρι να τα καταφέρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ