ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν το "Βουνό" του Game of Thrones έπαιξε μπάσκετ στην Ελλάδα

Toronto Raptors guard Kyle Lowry (7) reacts during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Sunday, Jan. 13, 2019, in Washington. The Raptors won 140-138 in double overtime. (AP Photo/Nick Wass)
Toronto Raptors guard Kyle Lowry (7) reacts during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Sunday, Jan. 13, 2019, in Washington. The Raptors won 140-138 in double overtime. (AP Photo/Nick Wass) (PHOTO BY EVAN AGOSTINI/INVISION/AP)

Το "Βουνό" του Game of Thrones, ο Χάφθορ Τζούλιους Μπιόρνσον, έπαιζε μπάσκετ πριν γίνει διάσημος και πάρει μέρος στην σειρά που έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μάλιστα, είχε περάσει κι από τη χώρα μας το 2006. (PHOTO)

Το Game of Thrones ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες , έχοντας σπάσει πολλά ρεκόρ στα χρόνια όπου παιζόταν στους τηλεοπτικούς δέκτες. Για τους πρωταγωνιστές της σειράς έχουν γραφτεί πολλά. Αυτή τη φορά, πολύς κόσμος ασχολήθηκε με τον Χάφθορ Τζούλιους Μπιόρνσον. Το "Βουνό" του GOT.

Ο 30χρονος Ισλανδός (2.06 μέτρα), εκτός τον ρόλο του στη σειρά, είναι διάσημος και για τα βραβεία που έχει κερδίσει ως ο "πιο δυνατός άντρας της Ευρώπης". Πήρε για πρώτη το φορά το συγκεκριμένο βραβείο στη χώρα του το 2010 κι ακολούθησαν συνεχόμενες κατακτήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Χάφθορ Τζούλιους Μπιόρνσον, όμως, ξεκίνησε από αλλού. Από το μπάσκετ. Λόγω μεγέθους, αποφάσισε να δοκιμάσει στο συγκεκριμένο άθλημα. "Ο στόχος μου ήταν να γίνω επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ", έχει δηλώσει. Το 2004 ξεκίνησε από τις χαμηλές κατηγορίες της Ισλανδίας με την Breiðablik, πριν μετακομίσει στην Πρέμιερ Λιγκ της χώρας για λογαριασμό της KR το 2006. Ακολούθως, έπαιξε στην FSu, πριν μπει τέλος στην καριέρα του το 2008 εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο.

Ήταν 20 ετών όταν σταμάτησε το μπάσκετ, αλλά είχε ήδη καταφέρει να γίνει διεθνής. Από το 2004 έως το 2006 έπαιξε στις μικρές ΕΘνικές της Ισλανδίας και μάλιστα το καλοκαίρι του 2006 τον είδαμε στα μέρη μας. Η Ισλανδία πήρε μέρος στο Eurobasket U18 που έλαβε χώρα στην Αμαλιάδα κι ο Μπιόρνσον έπαιξε σε οκτώ αναμετρήσεις.

Συνολικά, έπαιξε σε 32 ματς με τη φανέλα της ΕΘνικής Ισλανδίας, ενώ φάση με πρωταγωνιστή τον Μπιόρνσον στο Eurobasket της Αμαλιάδας μπορείτε να δείτε στο σχετικό post της FIBA στο Instagram.

Για την ιστορία, η Ισλανδία ήταν 15η στο τουρνουά, ενώ η Ελλάδα βρέθηκε στην 6η θέση.

Όσο για το ποιος τον οδήγησε στο μπάσκετ; Ο πατέρας του "Βουνού" είχε αποκαλύψει στο ESPN πως ο γιος του διαπίστωσε από μόνος του ότι είναι καλός στο μπάσκετ και προσπάθησε να βελτιώνεται συνεχώς. Αυτό ήταν που τον κράτησε στο άθλημα μέχρι που τελικά τραυματίστηκε σοβαρά...

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ