ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός και Σλούκας: μία παρεξηγημένη σχέση

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η απόδοση του Κώστα Σλούκα κόντρα στον Ολυμπιακό, οι ατάκες του όταν τέθηκε απέναντι στην πρώην ομάδα του, η στήριξη του Κώστα Παπανικολάου προς τον συμπαίκτη του και η επιστροφή που δεν έγινε πράξη.

Στο επεισοδιακό και έντονο καλοκαίρι του 2015, ύστερα από επτά συνεχόμενες σεζόν στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που τον ανέδειξε, κατακτώντας μαζί της τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε.

Αποτέλεσε μέλος του "χρυσού γηγενή κορμού των "ερυθρολεύκων", με τους οποίους συμμετείχε σε τρεις τελικούς της EuroLeague (2012, 2013, 2015), κατακτώντας μαζί τους για δύο σερί σεζόν (2012-2013) το πρωτάθλημα Ευρώπης. Η επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε τον διατήρησε στην ελίτ της Ευρώπης, καθώς συμμετείχε μαζί της τόσο στο Final Four του 2016 στο Βερολίνο, όσο και στο φετινό (2017), κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα Ευρώπης, το τρίτο στην καριέρα του.

Στην πρώτη του σεζόν (2015-2016) με την Φενέρμπαχτσε, δεν τέθηκε αντίπαλος του Ολυμπιακού, αλλά στην περσινή σεζόν επισκέφτηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΣΕΦ, γνωρίζοντας την ήττα (71-62), τελειώνοντας το ματς έχοντας 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 34 λεπτά συμμετοχής. Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον ίδιο, στο οποίο ναι μεν από την μία πλευρά βραβεύτηκε για την προσφορά του από την διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ, αλλά παράλληλα ένα μέρος των οπαδών τον αποδοκίμασε, εκφράζοντας την δυσαρέστηση τους για τον τρόπο που αποχώρησε. Μία συμπεριφορά που πίκρανε, ενόχλησε και στεναχώρησε τον Κώστα Σλούκα, αν και στην κερκίδα υπήρχαν και αρκετοί ψύχραιμοι φίλαθλοι που τον χειροκρότησαν, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στην ομάδα τους, βλέποντας στο παρκέ ένα "δικό τους παιδί".

"Οι υγιώς σκεπτόμενοι Ολυμπιακοί, ξέρουν τι σημαίνει Σλούκας"

Ολυμπιακός και Σλούκας: μία παρεξηγημένη σχέση

Ήταν μάλιστα χαρακτηριστικό και το σχόλιο που έκανε ο Κώστας Παπανικολάου στο Sport24.gr σε συνέντευξη του, μιλώντας για τον επί σειρά ετών φίλο του Κώστα Σλούκα, μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε (71-62) στο ΣΕΦ: " Ο Κώστας δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό και αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτής της ομάδας, η οποία κατέκτησε τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είχε ενεργή συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ήταν σημαντικό μέλος του βασικού κορμού αυτής της ομάδας. Έμεινε στον Ολυμπιακό για μία ολόκληρη επταετία, έχει ζήσει πολλά πράγματα εδώ και είναι αρκετά στενάχωρο να τον βλέπεις να αποδοκιμάζεται από μία μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Ο καθένας τον αποδοκίμασε για δικούς του λόγους και είναι δικαίωμα του, δεν μπορώ εγώ ή εμείς να κρίνουμε το τι πιστεύει και νιώθει ο καθένας, αλλά νομίζω πως οι αποδοκιμασίες στον Σλούκα ήταν άδικες. Ήταν κάτι που δεν μου άρεσε σαν εικόνα. Και δεν το λέω επειδή είναι φίλος μου και επί χρόνια συμπαίκτης μου. Νομίζω πως όλα αυτά τα χρόνια, ο Σλούκας έχει αποδείξει περίτρανα σε όλους την αξία του, τον χαρακτήρα του, το ποιος είναι, το επίπεδο του σαν παίκτης, σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα, και αυτό το γνωρίζουν όλοι καλά.

Νομίζω πως οι υγιώς σκεπτόμενοι οπαδοί του Ολυμπιακού και κυρίως οι μπασκετικοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού, καταλαβαίνουν και ξέρουν πως η προσφορά του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη, έχοντας συνεισφέρει τα μέγιστα στις επιτυχίες και στις κατακτήσεις τίτλων αυτής της ομάδας. Νομίζω πως αυτή η μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού συνεχίζει να τον εκτιμά, να αναγνωρίζει την προσφορά του και να τον σέβεται. Οι υγιώς σκεπτόμενοι Ολυμπιακοί, ξέρουν τι σημαίνει Σλούκας. Και όλα αυτά τα έχει κερδίσει μέσα στο γήπεδο".

Η μοίρα τον έφερε να διεκδικήσει την EuroLeague απέναντι στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός και Σλούκας: μία παρεξηγημένη σχέση

Στον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, ο Κώστας Σλούκας πήρε την... ρεβάνς, καθώς η Φενέρμπαχτσε επικράτησε στο γήπεδο της με 67-64, πραγματοποιώντας όμως κακή εμφάνιση, δίχως να καταφέρει να σκοράρει. Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι, με τον Κώστα Σλούκα να τίθεται αντιμέτωπος ξανά με τον Ολυμπιακό και μάλιστα στην κορύφωση της διοργάνωσης, στον τελικό του Final Four στην Κωνσταντινούπολη. Ο Έλληνας γκαρντ βρέθηκε στην δύσκολη θέση να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στην ομάδα με την οποία "δέθηκε" και αναδείχτηκε, απέναντι σε καλούς φίλους και πρώην συμπαίκτες, με τους οποίους έζησε μεγάλες στιγμές στο μεγάλο λιμάνι. Η τουρκική ομάδα κυριάρχησε στην αναμέτρηση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και έχοντας για όπλο της την στήριξη του κόσμου, κατόρθωσε να γράψει ιστορία με το να γίνει ο πρώτος σύλλογος από την γειτονική χώρα που κατακτά την EuroLeague.

Ο αριστερόχειρας σουτέρ τέλειωσε το ματς έχοντας μόλις 3 πόντους (1 τρίποντο), αλλά συνείσφερε στην δημιουργία, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 5 ασίστ, σε 24 λεπτά συμμετοχής. Μετά την ολοκλήρωση του τελικού, αν και ήταν στο επίκεντρο μιας γιορτινής ατμόσφαιρας, με την Φενέρμπαχτσε να έχει κατακτήσει τον τίτλο, ο Κώστας Σλούκας πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Χαιρέτησε την διοίκηση της ομάδας, το προπονητικό-τιμ και τους συμπαίκτες του, δείγμα του ήθους του.

"Ζορίστηκα που έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν μου ήταν εύκολο"

Ολυμπιακός και Σλούκας: μία παρεξηγημένη σχέση

Λίγα λεπτά αργότερα μίλησε στο Sport24.gr τόσο για το τρίτου του ευρωπαϊκό τρόπαιο, όσο και για το ζόρι που τράβηξε διεκδικώντας έναν τίτλο απέναντι στην πρώην ομάδα του: " Δεν το περίμενα ποτέ πως θα παίξω έναν τελικό επιπέδου EuroLeague με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να γίνει αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι η πρώην ομάδα μου, με την οποία έχω "δεθεί μαζί της έχοντας ζήσει μεγάλες και συγκλονιστικές στιγμές. Μία ομάδα στην οποία έχω και καλούς φίλους.

Η αλήθεια είναι πως αυτό ήταν κάτι που το σκεφτόμουν. Δεν ήθελα να παίξω κόντρα στον Ολυμπιακό αν και άξιζε να παίξει στον τελικό. Έκανε μία καταπληκτική σεζόν, παίζοντας καλό μπάσκετ και έχοντας διάρκεια σε ολόκληρη την reuglar season. Έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Εφές και γύρισε με παλικαρίσιο τρόπο τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Δεν μου ήταν εύκολο, κάπως ζορίστηκα, ένιωσα άβολα, αλλά όταν έχεις να παίξεις έναν τελικό EuroLeague έχεις από μόνος σου το κίνητρο να δώσεις το κάτι παραπάνω για να πετύχεις τους στόχους της ομάδας. Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί και φιλίες εντός γηπέδου. Με τα παιδιά έχουμε εξαιρετική σχέση, αλλά στον τελικό ήθελα να δώσω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου, όπως έτσι σκέφτηκαν και εκείνοι για την ομάδα τους. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ ώστε να είμαι έτοιμος πνευματικά για να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις".

Η επιστροφή του που δεν έγινε πράξη και οι "χαμηλές πτήσεις" κόντρα στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός και Σλούκας: μία παρεξηγημένη σχέση

Το περασμένο καλοκαίρι, υπήρχε η δυνατότητα να "χωρίσουν" οι δρόμοι μεταξύ του Κώστα Σλούκα με την Φενέρμπαχτσε, με τον Ολυμπιακό να εξετάζει την περίπτωση της επιστροφής του στο μεγάλο λιμάνι και τον 27χρονο γκαρντ να βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο. Τελικά, δεν βρέθηκε η "χρυσή" τομή στην μεταξύ τους επικοινωνία, παρά τις διακριτικές προσπάθειες του Κώστα Σλούκα και ο Έλληνας διεθνής πλέι-μέικερ αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την τουρκική ομάδα για τρία επιπλέον χρόνια, συνεχίζοντας στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Μιλώντας στο Sport24.gr για το πόσο κοντά βρέθηκε στην επιστροφή του στον Πειραιά, μας είχε δηλώσει τα εξής: " Η αλήθεια είναι πως ούτε κοντά, ούτε και μακριά βρέθηκα από την επιστροφή μου στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Το ξέρω πως γράφτηκαν πολλά για εμένα και τον Ολυμπιακό, αλλά κάποια πράγματα δεν ίσχυαν. Υπήρξε μία κινητικότητα, αλλά εγώ είχα πει και είχα τονίσει πως προτεραιότητα μου ήταν η Φενέρμπαχτσε, γιατί είχα συμβόλαιο. Μίλησα με τον προπονητή και την διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, έδειξαν πως με θέλουν στην ομάδα και μετά συμφώνησα. Ίσως κάποια στιγμή επιστρέψω. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχω ζήσει πολλά μαζί της, "δέθηκα" μαζί της, αναδείχτηκα μαζί της στο υψηλότερο επίπεδο και την σέβομαι".

Πλέον, ο Κώστας Σλούκας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για 4η φορά από την στιγμή που αποχώρησε από τον Πειραιά. Κόντρα στους "ερυθρόλευκους" μετρά 2 νίκες και 1 ήττα, μη πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτά τα 3 ματς αριθμεί μέσο όρο 4.3 πόντους, 15.3% στα δίποντα (2/13 σουτ), 40% στα τρίποντα (2/5), 80% στις βολές (4/5) και 2.3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Η απόδοση του Κώστα Σλούκα κόντρα στον Ολυμπιακό:

Ολυμπιακός και Σλούκας: μία παρεξηγημένη σχέση

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 71-62

10 πόντοι, 2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 0 κλεψίματα 4 λάθη, 10 ranking, 34:17 λεπτά συμμετοχής

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 67-64

0 πόντοι, 0/5 δίποντα, 0/0 τρίποντα, 0/0 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -5 ranking, 11:53 λεπτά συμμετοχής

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 80-64

3 πόντοι, 0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 0 κλεψίματα, 3 λάθη, 3 ranking, 24:22 λεπτά συμμετοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ