ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι προτάσεις που απέρριψε ο Λοτζέσκι και οι συζητήσεις με Παναθηναϊκό

Οι προτάσεις που απέρριψε ο Λοτζέσκι και οι συζητήσεις με Παναθηναϊκό

Ο Ματ Λοτζέσκι "έσπασε" την συμφωνία που είχε με Εφές, αναμένει νέα πρόταση της Μπαρτσελόνα, αφήνει το όνειρο στο ΝΒΑ και εξετάζει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Ο Ματ Λοτζέσκι, ο μακροβιότερος Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού (2013-2017), έμεινε ελεύθερος φέτος το καλοκαίρι από τους Πειραιώτες. Ο 32χρονος σουτέρ ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στους "ερυθρόλευκους", αλλά οι φιναλίστ της φετινής EuroLeague ήταν αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, κυρίως φοβούμενοι το ιστορικό με τους τραυματισμούς του παίκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, μόλις η σεζόν ολοκληρώθηκε, με τον Ματ Λοτζέσκι να βλέπει... κλειστή την πόρτα του Ολυμπιακού (ο σύλλογος ήταν θετικός στην παραμονή του μόνο στο ενδεχόμενο που ο παίκτης δεχόταν γερή μείωση αποδοχών, αναλαμβάνοντας βοηθητικό ρόλο στο ρόστερ), ο Αμερικανός φόργουορντ είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με την Αναντολού Εφές, του φίλου του Μπράιαντ Ντάνστον. Στην συνέχεια, όμως, ο αθλητής έκανε δεύτερες σκέψεις και "έσπασε" αυτό το "deal", κυρίως γιατί ήταν προβληματισμένος και διστακτικός με την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, εκτιμώντας πως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για εκείνον και την οικογένεια του ώστε να ζήσει.

Ακολούθως, η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρθηκε (και συνεχίζεται να ενδιαφέρεται) για την περίπτωση του. Ο Ματ Λοτζέσκι πέρασε από τις ιατρικές εξετάσεις με επιτυχία, οι Καταλανοί του έκαναν δύο σερί προτάσεις, με βελτιωμένες αποδοχές, αλλά ο Αμερικανός σουτέρ τις απέρριψε εις διπλούν, γιατί ήθελε περισσότερα χρήματα. Ο αθλητής, ο οποίος καλοβλέπει το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Βαρκελώνη, αναμένει από τους "μπλαουγκράνα" να επιστρέψουν με μία υψηλότερη προσφορά, με τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να συνεχίζονται, καθώς ο κόουτς Σίτο Αλόνσο τον θέλει στο ρόστερ του.

Κάπου εδώ όμως μπαίνει στην υπόθεση και ο Παναθηναϊκός! Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, οι "πράσινοι" βρέθηκαν πρόσφατα σε συζητήσεις με τον Ματ Λοτζέσκι (ο 32χρονος φόργουορντ ήρθε στην Αθήνα πριν λίγες μέρες), εξετάζοντας "ζεστά" το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας τον θέλουν στο ρόστερ τους και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, όχι μόνο είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του "τριφυλλιού", αλλά παράλληλα δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να... μετακομίσει στο ΟΑΚΑ. Ο παίκτης αναχώρησε από την Αθήνα την Τρίτη (1/8), επέστρεψε στις ΗΠΑ και μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασίσει για το μέλλον του. Στα υπέρ του να συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα μας, το γεγονός πως έχει λατρέψει την Ελλάδα και θεωρεί πως αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για εκείνον και την οικογένεια του, ώστε να συνεχίσουν την ζωή τους.

Όσον αφορά το όνειρο του ΝΒΑ; Είναι γεγονός πως ο Ματ Λοτζεσκι δέχτηκε προτάσεις από ομάδες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά οι προσφορές ήταν για το μίνιμουμ συμβόλαιο και για αυτόν τον λόγο τις απέρριψε, αποφασίζοντας να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Και το δίλημμα που έχει μπροστά του αυτή την στιγμή είναι το εξής: Μπαρτσελόνα ή Παναθηναϊκός; Αυτό θα φανεί στην πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ