ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Αυστραλοί "έκοψαν" τον σκύλο γνωστού μπασκετμπολίστα!

FILE--In this Jan. 25, 2016, file photo Atlanta Hawks guard Lamar Patterson stand on the court in the second half of an NBA basketball game in Denver. Australian National Basketball League Brisbane Bullets recruit Lamar Patterson was briefly detained after landing in Brisbane on Thursday, Nov. 1, 2018, with his dog, Kobe. (AP Photo/David Zalubowski, File)
AP Photo/David Zalubowski, File AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI, FILE

Ένα τρομερό άβολο σκηνικό συνέβη σε αεροδρόμιο στην Αυστραλία, με τις αρχές να θέτουν υπό κράτηση τον Λαμάρ Πάτερσον επειδή ταξίδεψε έχοντας δηλώσει τον σκύλο του ως χειραποσκευή! Έστειλαν πίσω στις ΗΠΑ το κατοικίδιο του Αμερικανού!

Ο Λαμάρ Πάτερσον ξεκίνησε την καριέρα του στην Αυστραλία και τους Μπρισμπέιν Μπούλετς, με τον πλέον περίεργο τρόπο: Με το να τεθεί υπό κράτηση για παράνομη εισαγωγή σκυλιού στην χώρα! Έστω και αν την στιγμή που το έκανε... δεν το ήξερε.

Το τρομερό σκηνικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν, όταν ο άλλοτε ΝΒΑερ εμφανίστηκε με τον σκύλο του, ένα γαλλικό μπουλντόγκ, στο κλουβάκι του ως χειραποσκευή. Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε ήταν να τεθεί υπό κράτηση επειδή μόλις είχε παρανομήσει! Ο λόγος; Στην Αυστραλία ο νόμος αναφέρει ότι για να εισέλθει ένα σκυλί στην χώρα πρέπει πρώτα να περάσει τουλάχιστον 10 ημέρες σε καραντίνα από την κυβέρνηση για λόγους προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής!

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι πως ο Πάτερσον υποστηρίζει ότι είχε επικοινωνήσει τόσο με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου στο Λος Άντζελες, όπου επιβιβάστηκε στην πτήση, όσο και με τους αντίστοιχους του Μπρισμπέιν, αποκτώντας την εντύπωση ότι έχει το δικαίωμα να έχει το σκύλο μαζί του στην 14ωρη πτήση στο ειδικό καλαθάκι του.

" Το εισιτήριό μου ανέφερε ότι ταξίδευα με ζώο, οπότε υποθέτω ότι έγινε παρεξήγηση" δήλωσε ο ίδιος αργότερα όταν ρωτήθηκε σχετικά, τονίζοντας ότι δεν γνώριζε τους νόμους που ισχύουν για αυτό το θέμα στην Αυστραλία. Αυτή η άγνοιά του ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθεί με πρόστιμο 300 δολαρίων για την παράβλεψή του, αλλά και να μην μπορέσει να κρατήσει τον σκύλο του, τον οποίο έχει ονομάσει Κόμπι (ναι από τον Κόμπι Μπράιαντ!), αφού οι αρχές της χώρας έστειλαν το κατοικίδιο του Αμερικανού πίσω στις ΗΠΑ!

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Πάτερσον δεν είναι ο πρώτος γνωστός Αμερικανός πολίτης που αγνοούσε τους σχετικούς νόμους. Το 2015 το ίδιο είχε συμβεί με τον Τζόνι Ντεπ και την (τότε σύζυγό του) Άμπερ Χερντ, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Αυστραλία μαζί με δύο γιορκσάιρ, κάνοντας τότε τεράστια φασαρία στο αεροδρόμιο!

Δείτε το τρομερό ρεπορτάζ της τηλεόρασης της Αυστραλίας:

AP Photo/David Zalubowski, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ