ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ρούμπιο εγκαινίασε ογκολογική μονάδα στην Βαρκελώνη

Ο Ρούμπιο εγκαινίασε ογκολογική μονάδα στην Βαρκελώνη
FIBA

Ο Ρίκι Ρούμπιο έδειξε το άλλο του πρόσωπο, αφού εγκαινίασε μία ογκολογική μονάδα στην Βαρκελώνη στο πλαίσιο του "Ιδρύματος Ρούμπιο" το οποίο έχει.

Ο Ρίκι Ρούμπιο αναδείχθηκε πριν μερικές ημέρες MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η κίνηση που έκανε ωστόσο τώρα αξίζει πολλά περισσότερα και δείχνει τον χαρακτήρα του.

Ο γκαρντ των Σανς έδειξε το άλλο του πρόσωπο, αφού εγκαινίασε μία ογκολογική μονάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης, σε μία κίνηση που δείχνει ότι έχει και άλλα πράγματα στο μυαλό του εκτός από το μπάσκετ. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει βέβαια συμβολισμό για τον Ρούμπιο, ο οποίος πριν από τρία χρόνια έχασε τη μητέρα του από καρκίνο, με τον ίδιο να δηλώνει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ότι αυτό το γεγονός τον οδηγεί ακόμα και σήμερα.

" Νομίζω ότι η μητέρα μου θα ήταν πιο περήφανη για εμένα επειδή ανοίξαμε αυτή τη μονάδα αντί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι οικογένειες θα μπορούν να περνάνε χρόνο σε αυτό τον χώρο και να ξεχνιούνται για λίγο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρούμπιο, ο οποίος από τότε που έχασε τη μητέρα του έβαλε ως στόχο με "Ίδρυμα Ρούμπιο" να δημιουργήσει έναν χώρο στον οποίο οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο και οι οικογένειες τους θα μπορούν να χαλαρώνουν για λίγο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλευρό του Ρούμπιο ήταν ο Βίκτορ Κλαβέρ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έχασε από τον καρκίνο τον πατέρα του και βοήθησε και αυτός προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η ενέργεια.

Photo Credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ