ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναγιώτης Μανιάς, μέλος της "χρυσής ομάδας" του Πανελληνίου ο νεκρός που βρέθηκε στον Πειραιά

Ο Παναγιώτης Μανιάς, μέλος της "χρυσής ομάδας" του Πανελληνίου ο νεκρός που βρέθηκε στον Πειραιά

Στον Παναγιώτη Μανιά, πρώην αθλητή και μέλος της "χρυσής ομάδας" του Πανελληνίου, ανήκει η σορός που βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουλίου στον Πειραιά.

Ταυτοποιήθηκε η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουλίου στα Βοτσαλάκια, στον Πειραιά. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μανιά, πρώην παίκτη παίκτη του Πανελληνίου και μέλος της "χρυσής ομάδας" του ιστορικού συλλόγου, που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα τη δεκαετία του 1950.

Η υπόθεση απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα, δεδομένου ότι η σορός εντοπίστηκε με σακούλα στο κεφάλι, περίπου επτά μέτρα από την ακτή.

Ο 87χρονος (γεννημένος το 1993) ήταν επίσης μέλος της Εθνικής Ανδρών, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 24 φορές, σημειώνοντας 183 πόντους. Συμμετείχε στο EuroBasket 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες σε δύο περιπτώσεις (1951 και 1955), όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952. Στη διάρκεια της αθλητικής του πορείας, υπήρξε ακόμη αθλητής του στίβου, σε ύψος και μήκος.

Με εντολή του Γιώργου Βασιλακόπουλου, η ΕΟΚ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα της κηδείας του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ