ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Η πορεία του ΓΣ Κύμης μοιάζει με... τρένο εξπρές, καθώς πρόσφατα πανηγύρισε την 5η συνεχόμενη άνοδο που την φέρνει στην Α2. Μάθετε ποιος είναι ο 31χρονος πολυπράγμων επιχειρηματίας που από τύχη βρέθηκε στο χώρο του μπάσκετ βάζοντας μάλιστα στόχο την Α1

Η Κύμη δεν ήρθε απλά για να μείνει στις Εθνικές κατηγορίες, ήρθε για να πρωταγωνιστήσει και για να κάνει τους πάντες να... τρίβουν τα μάτια τους. Από το τελευταίο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ (Γ') μέχρι την Α2 απέχουν 5 κατηγορίες όσα, δηλαδή, και τα χρόνια που πήρε στους φουριόζους Ευβοιώτες για να κάνουν την εν λόγω απόσταση.

Μπορεί το... "θαύμα" της Κύμης να μην συντελέστηκε τυχαία, όμως για να γίνει χρειάστηκε κι η συμβολή της θεάς τύχης. Πίσω από την ομάδα που εκπλήσσει με τις επιδόσεις της, κρύβεται ένας πολυπράγμων άντρας που στα 31 του προλαβαίνει να... δηλώνει πετυχημένος επιχειρηματίας, πρόεδρος ομάδας που φιλοδοξεί να βρεθεί στην Α1 και αντιδήμαρχος στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση ανθρώπου κι η ενασχόληση του με το μπάσκετ θα μπορούσε κάλλιστα να εμπνεύσει κάποιον σκηνοθέτη της 7ης τέχνης.

Ας ξεκινήσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι από την αρχή....

Τα πρώτα βήματα

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου στο δημοτικό. Στην φωτογραφία είναι στη μεσαία σειρά δίπλα στο κοριτσάκι με τα πορτοκαλί.

Στις 26 Μαρτίου το 1984 ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί (18 μήνες νωρίτερα είχε προηγηθεί η Μαρία) του Γιάννη και της Ζαχαρούλας Θεοδώρου. Ο μικρός Αλέξανδρος όλα τα σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Κύμη έχοντας την ευκαιρία να αγαπήσει και να δεθεί με τον τόπο καταγωγής της οικογένειας του. Η γενέτειρα του σπουδαίου γιατρού, Γιώργου Παπανικολάου τον μάγεψε από μικρό κι έτσι έμελλε να γίνει η μόνιμη βάση του. Ήταν καλός και μελετηρός μαθητής, ενώ δεν άργησε να φανεί ότι μεταξύ άλλων από τον πατέρα του, Γιάννη, κληρονόμησε και το επιχειρηματικό δαιμόνιο. Οι σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μεταπτυχιακό σε αυτόν τον τομέα απέδειξαν αυτό που όλοι τριγύρω έβλεπαν.

Μετά το τέλος των σπουδών του κι αφού εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης που είχε δημιουργήσει και εδραιώσει στην αγορά ο πατέρας του. Η εκ των "κολοσσών" στο εμπόριο ξυλεία " Θεοδώρου εισαγωγές και εμπορία ξυλείας ΑΕ", από το 2007 έχει νέο... αφεντικό κι αυτός δεν είναι άλλος από τον 23χρονο, Αλέξανδρο. Με προίκα την συμβουλή του πατέρα του που του είχε πει " Να είσαι σοβαρός, να λιώσεις την καρέκλα που κάθεσαι κι εύχομαι αυτά που έχω καταφέρει να είναι λίγα μπροστά σε αυτά που θα πετύχεις εσύ" έχει μπορέσει να φέρει την εταιρεία σε υψηλά στάνταρ.

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια η εταιρεία κατέγραψε το 2009 την καλύτερη χρονιά της ιστορίας της, ενώ παρά την σημαντική κρίση που πλήττει τον κατασκευαστικό τομέα η "Θεοδώρου εισαγωγές και εμπορία ξυλείας ΑΕ" καταφέρνει να διατηρεί ηγετικό ρόλο στον χώρο που δραστηριοποιείται χωρίς να πραγματοποιήσει καμία απόλυση ή μείωση μισθού. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι στην εταιρία οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται για τουλάχιστον 20 χρόνια κάτι που διατηρεί το οικογενειακό της κλίμα.

Από αγάπη στο ποδόσφαιρο, κατά τύχη πρόεδρος στο μπάσκετ

Ο μικρός Αλέξανδρος από μικρός δείχνει ένα ενδιαφέρον για τα σπορ με το ποδόσφαιρο να είναι το άθλημα της καρδιάς του. Αγωνίζεται στις θέσεις της επίθεσης κι η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι συχνά σχέση.... αγάπης. Σε ηλικία 9 ετών (1993) ο τότε δήμαρχος Κύμης και θείος του Αλέξανδρου, Χρήστος Θεοδώρου, φτιάχνει στην περιοχή το πρώτο κλειστό γήπεδο στην Εύβοια. Όπως είναι φυσικό η παρουσία ενός τέτοιου γηπέδου γίνεται talk of the town κι ο 9χρονος πρωταγωνιστής της ιστορίας μας πηγαίνει εκεί για να παίξει μονάκια με τους φίλους του. Ακόμα και τότε, όμως προτιμούσε περισσότερο το ποδόσφαιρο.

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Από μία τέτοια βραδιά ξεκίνησαν όλα. Στη φωτογραφία μαζί με τους Παπασταμέλο, Σιδεράκη, Καληγιώργης, Μακρής, Δημάς

Πώς αποφάσισε, όμως να ασχοληθεί διοικητικά με το μπάσκετ κι όχι με το αγαπημένο του ποδόσφαιρο; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του. " Ήταν ένα απίστευτα τυχαίο γεγονός. Όλα ήρθαν εντελώς ξαφνικά", λέει αρχικά πριν εξηγήσει πως ξεκίνησαν όλα "Το 2009 είχα τελειώσει με το ποδόσφαιρο εξαιτίας κι ενός τραυματισμού στο γόνατο, όμως η παρέα μου ήταν μπασκετική κι έτσι είχαμε καθιερώσει μία συγκεκριμένη ημέρα να πηγαίνουμε για μονά. Μέσα από αυτό σταδιακά άρχισε να μου δίνει το ερέθισμα για να ασχοληθώ με το μπάσκετ".

Συνεχίζοντας ο Αλέξανδρος Θεοδώρου αναφέρει ποιος ήταν το... πρόσωπο "κλειδί" για να ξεκινήσει αυτό το "πορτοκαλί" ταξίδι: " Το 2009 με την οικονομική κρίση να έχει μπει στη ζωή μας, ένας φίλος μου, ο Σπύρος Τσικλιδής (πλέον αντιπρόεδρος της ομάδας) έριξε την ιδέα να κάνουμε μία ομάδα για να παίζουμε όλοι μαζί σαν φίλοι. Ένας γνωστός του Σπύρου γνώριζε έναν κύριο, ο οποίος ήταν κάτοχος του καταστατικού ενός ιστορικού συλλόγου, όπως είναι ο ΓΣ Κύμης (σ.σ. ιδρύθηκε το 1893 και ήταν εκ των ιδρυτών του ΣΕΓΑΣ), το οποίο είχε φτάσει στα χέρια του από γενιά σε γενιά".

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Τον Νοέμβριο του 2009 ήμασταν μαζεμένοι και έχοντας πιει λίγο παραπάνω αποφασίσαμε να τον προσεγγίσουμε για να πάρουμε το καταστατικό και να μπορέσουμε να κάνουμε το χόμπι μας. Φυσικά είχαμε πει ότι το κάνουμε για τον χαβαλέ μας και μόνο και πως δεν θα υπάρχουν απαιτήσεις. Τον άνθρωπο τον πήραμε τηλέφωνο στις 12.30 το βράδυ για του ζητήσουμε την ομάδα και αφού αρχικά μας πέρασε για τρελούς μετά μας έκλεισε ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Αρχικά αρνήθηκε να παραχωρήσει εξ ολοκλήρου το καταστατικό ενός τόσο ιστορικού σωματείου φοβούμενος μην υπάρξει κάποια προσβολή προς την ιστορία του, όμως δέχτηκε δοκιμαστικά να μας το δίνει με αίτηση για κάθε χρόνο ξεχωριστά. Τις διορίες τις προλάβαμε τελείως οριακά για να κατέβουμε στο Γ' τοπικό".

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Στο πρωτάθλημα το επίπεδο ήταν εξαιρετικά χαμηλό, όμως εμείς το χαιρόμασταν και καταφέραμε να ανέβουμε στο Β' με μόλις μία ήττα την τελευταία αγωνιστική επειδή ήμασταν και λίγο... πιωμένοι" θυμάται και προσθέτει "Στο Β τοπικό συνεχίσαμε οι ίδιοι και το μόνο που άλλαξε ήταν ότι επειδή είχαμε πρόβλημα στους ψηλούς στην παρέα προστέθηκε κι ο Βαγγέλης Σέγκος, ο οποίος είναι παιδί της περιοχής αλλά έπαιζε σε άλλη ομάδα. Αφού ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα ήρθε στην Κύμη ένας φαντάρος που έπαιζε μπάσκετ κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Παντελή Σέττο (στην φώτο μαζί με τον κόουτς Μπρατσιάκο. Αυτοί είναι που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν) , ο οποίος μέχρι σήμερα παίζει στην ομάδα και μάλιστα είναι αρχηγός. Μου τον είχε συστήσει ο κουμπάρος μου που είναι στο στρατόπεδο".

Η ομάδα της Κύμης βρίσκεται στο Β' τοπικό και με μόλις 2 ήττες ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία. Τα πράγματα πλέον... σοβάρεψαν και ο Θεοδώρου αποφασίζει να δώσει τα ηνία στον έμπειρο προπονητή Βασίλη Μπρατσιάκο. Προσωπικά δεν γνωρίζονταν, όμως τον είχε δει τυχαία σε έναν αγώνα της Έξω Παναγίτσας (τότε αγωνιζόταν στη Γ' εθνική) και παρότι είχε γνωρίσει την ήττα, εντούτοις βρήκε ενδιαφέρον το μπάσκετ που έπαιζε παρά τις πολλές απουσίες που είχε σε εκείνο το ματς. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να συνεργαστούν μέσα σε 5 λεπτά κι από τότε κάθε χρόνο πανηγυρίζουν μαζί την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία. Κι αν αναρωτιέστε πόσες μετράνε μαζί είναι 3 άνοδοι σε ισάριθμα χρόνια.

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Ο ίδιος σταμάτησε το μπάσκετ στην Α' ΕΣΚΑΣΕ γιατί όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν " ήξερα ότι οι δυνατότητες μου έφταναν μέχρι εδώ. Κατάλαβα μέχρι που μπορώ να φτάσω κι εκεί έφτασα".

Το... τρένο της Κύμης μετράει αισίως 5 ανόδους σε 5 σεζόν και όσοι παίκτες ή προπονητές βρίσκονταν εκεί στην αρχή συνεχίζουν να είναι στην ομάδα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από άλλα πόστα.

Η... αγάπη τον ώθησε στην πολιτική

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Μαζί με τον Δήμαρχο Αλιβερίου/ Κύμης, Θανάση Μπουραντά

Το καλοκαίρι που πέρασε ο πολυπράγμων Αλέξανδρος επέλεξε να επιστρέψει και πάλι στα κοινά. Όπως το 2006 όταν και σε ηλικία 22 χρονών εκλέχθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι και στις τελευταίες εκλογές μετά από ένα μικρό διάλειμμα ήταν και πάλι υποψήφιος. Λαμβάνοντας το 1/3 των ψήφων του εκλογικού σώματος εκλέχθηκε πανηγυρικά κι έτσι πλέον είναι αντιδήμαρχος στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου και υπεύθυνος στον τομέα αθλητισμού.

Γιατί, όμως, ένας πολυάσχολος επιχειρηματίας επιλέγει να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση; " Η Κύμη είναι ένας τόπος ευλογημένος που συνδυάζει6 βουνό και θάλασσα. Αγαπάω την πόλη μου κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ζω εδώ, ενώ θα μπορούσα να έχω φύγει εδώ και καιρό", λέει σε παλιότερη συνέντευξη καταλήγοντας πως: "Ως νέος είμαι ευαισθητοποιημένος κι από τη στιγμή που μεγάλωσα και ζω εδώ δεν ανέχομαι να υποβαθμίζουν αυτήν την περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες".

Ο Mr. "success story" της Κύμης

Η Κύμη από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας κι αν μη τι άλλο ο φιλόδοξος και παθιασμένος με ότι καταπιάνεται, Αλέξανδρος Θεοδώρου έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι αυτό. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει. Να δει, δηλαδή, την ομάδα της πόλης του να παίζει στην Α1 και τις επιχειρήσεις του να σκοράρουν σε επίπεδο... Euroleague. Αφού τα έβαλε στόχο τότε σίγουρα θα βρει τον τρόπο να τα καταφέρει.

Αναμφίβολα στη ζωή του έχει καταφέρει πολλά, όμως ο πιο δύσκολος ρόλος δεν του έχει ανατεθεί ακόμα. Τα καλύτερα είναι προ των πυλών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ