ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Λουίτζι Λαμόνικα δεν ξεχνά την επίθεση στην Αθήνα: "Φοβήθηκα..."

Ο Λουίτζι Λαμόνικα δεν ξεχνά την επίθεση στην Αθήνα: "Φοβήθηκα..."
EUROKINISSI

Μήνες μετά από το Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα, ο Λουίτζι Λαμόνικα δεν έχει ξεχάσει την επίθεση που δέχθηκε το ταξί που τον μετέφερε στο ξενοδοχείο του.

Με τον παγκόσμιο αθλητισμό να έχει μπει στον... πάγο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και με τη EuroLeague να έχει βάλει κι εκείνη λουκέτο, οι διαιτητές περιμένουν να μάθουν τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Αν θα συνεχιστεί δηλαδή η σεζόν 2019/20 ή αν θα ολοκληρωθεί/διακοπεί και οι ομάδες θα ξεκινήσουν να κοιτάζουν την επόμενη χρονιά. Ένας από αυτούς τους διαιτητές είναι και ο Λουίτζι Λαμόνικα, ο οποίος μίλησε στο basketinside.com για τις δύο καυτές έδρες της Ευρώπης, τους αθλητές από τους οποίους πήρε φανέλες και για την επίθεση που δέχθηκε μετά από το μετά από το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα τον περασμένο Φεβρουάριο.

" Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν από 20 χρόνια. Τώρα υπάρχουν δυο καυτές έδρες, η Χάλα Πιονίρ και το ΟΑΚΑ, καθώς ο κόσμος πλέον ενδιαφέρεται περισσότερο για να υποστηρίξει τις ομάδες του. Στην Αθήνα το ματς ήταν ήρεμο, η Μπαρτσελόνα άξιζε τη νίκη. Μιάμιση ώρα μετά από τον αγώνα, κολλήσαμε με το ταξί στην κίνηση. Ένα σκούτερ μας πλησίασε και προσπάθησε να σπάσει το παράθυρο, μέχρι να το καταφέρει. Δεν μας έκανε ζημιά, αλλά φοβήθηκα πολύ" ήταν το σχόλιο του Ιταλού διαιτητή για εκείνο το θλιβερό περιστατικό.

" Οι κανονισμοί δεν το επιτρέπουν, όμως έχω ζητήσει τη φανέλα του Σπανούλη για έναν φίλο μου και του Ντατόμε όταν πήγε στη Φενέρμπαχτσε" πρόσθεσε ο Λαμόνικα και συνέχισε: " Ο Κόμπι Μπράιαντ μιλούσε άπταιστα ιταλικά. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 τον συνάντησα όταν πήγαινε για τον έλεγχο ντόπινγκ και μιλήσαμε. Ήταν ένας σπέσιαλ άνθρωπος, ένας καταπληκτικός μπασκετμπολίστας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ