ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο κατήφορος του Χασίμ Θαμπίτ συνεχίζεται: Υπέγραψε στην Ταϊβάν

Oklahoma City Thunder center Hasheem Thabeet holds ice to his face against the Los Angeles Lakers during the first half of an NBA basketball game in Los Angeles, Sunday, March 9, 2014. (AP Photo/Danny Moloshok)
Oklahoma City Thunder center Hasheem Thabeet holds ice to his face against the Los Angeles Lakers during the first half of an NBA basketball game in Los Angeles, Sunday, March 9, 2014. (AP Photo/Danny Moloshok) AP

Ο Χασίμ Θαμπίτ δεν κατάφερε να "πιάσει" ούτε στη G-League, παίρνοντας την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ταϊβάν.

Πριν από έντεκα χρόνια, οι Μέμφις Γκρίζλις επέλεξαν στο Νο2 του NBA Draft τον Χασίμ Θαμπίτ. Τον σέντερ των 221 εκατοστών, που κυριαρχούσε στο NCAA με το Κονέκτικατ και έδειχνε ικανός να εξελιχθεί σε ψηλό - φόβητρο στο ΝΒΑ, δεδομένου του μεγέθους του.

Στην πράξη βέβαια, αποδείχθηκε πολύ γρήγορα πως απείχε πάρα πολύ από αυτό που πίστευαν για εκείνον οι άνθρωποι του Μέμφις. Σε τέτοιο βαθμό, που δεν άργησαν να τον ξεφορτωθούν. Το αυτό έκαναν κι όλες οι άλλες ομάδες που τον προσέθεσαν σε πρώτο χρόνο στο ρόστερ τους, αφού αδυνατούσε να προσφέρει στο ελάχιστο.

Κάπως έτσι, το 2017/18 έφτασε να παίζει στην Ιαπωνία, ενώ τη νέα σεζόν θα βρίσκεται σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο. Όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, ο 33χρονος σέντερ υπέγραψε με τη Σίντσου, ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ταϊβάν. Με την ελπίδα να γράψει κάποια καλά νούμερα και να διεκδικήσει καλύτερο συμβόλαιο για του χρόνου.

Όπως και να έχει πάντως, η ουσία είναι πως ο κατήφορος δεν έχει σταματημό για τον Χασίμ Θαμπίτ, ο οποίος αποτελεί μία από τις πιο... άστοχες επιλογές στην ιστορία του NBA Draft.

AP Photo/Danny Moloshok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ