ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννούλης στο Sport24.gr: "Κιμπάρης και ρομαντικός ο Δενδρινός..."

Γιαννούλης στο Sport24.gr: "Κιμπάρης και ρομαντικός ο Δενδρινός..."

Ο Γιάννης Γιαννούλης μιλάει στο Sport24.gr με τα καλύτερα λόγια για τον Μάκη Δενδρινό ο οποίος "έφυγε" από την ζωή και θυμάται τι του είχε πει στο πρώτο του παιχνίδι που έπαιξε στην Εθνική Ελλάδας το 1994.

Ο Γιάννης Γιαννούλης δεν ξέχασε τον Μάνη Δενδρινό και με αφορμή το ότι ο τελευταίος "έφυγε" από την ζωή , στον λογαριασμό του στο facebook έγραψε: " Εσύ με κάλεσες 18 χρόνων στην Εθνική Ελλάδος, θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου Δάσκαλε .Καλό ταξίδι Βούδα (σ.σ. ήταν το ψευδώνυμο του Δενδρινού)!!!".

Το Sport24.gr μίλησε με τον Γιαννούλη για τον άλλοτε προπονητή της Εθνικής Ελλάδας. " Ηταν σπουδαίος άνθρωπος πάνω από όλα. Ηταν ο πιο ρομαντικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στο μπάσκετ. Πάντα ήταν κοντά στους παίκτες που τον είχαν προπονητή. Ηταν κιμπάρης και ωραίος. Με κάλεσε στην Εθνική όταν ήμουν 18 ετών, ήταν ο πρώτος προπονητής που με κάλεσε στην ανδρική ομάδα. Σίγουρα ήταν ιδιαίτερο αυτό", μας είπε αρχικά ο Γιαννούλης

"Μου είπε «πλάκωσε τους» στο πρώτο μου ματς"

Όσο για το τι του είχε πει ο Δενδρινός στο πρώτο ματς που είχε παίξει στην Εθνική Ελλάδας (αυτό ήταν απέναντι στην Γερμανία) το 1994; Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής θυμάται... " Παίξαμε με την Γερμανία το πρώτο παιχνίδι και μετά από 2-3 λεπτά με σήκωσε και μου είπε «άντε μπες μέσα και πλάκωσε τους». Μου μίλησε όχι τεχνικά αλλά στην καρδιά μου... «Πήγαινε πλάκωσε τους, πάρε τα ριμπάουντ, δείρε τους». Κάτι τέτοιο μου είχε πει για να με «φτιάξει» και να σπάσει τον πάγο. Ηταν επίσημο το ματς αυτό, στην Νέα Σμύρνη τον Νοέμβριο του 1994. Εγώ είχα παίξει δύο μήνες πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ επαγγελματικά και κατευθείαν με κάλεσε".

Γιαννούλης στο Sport24.gr: "Κιμπάρης και ρομαντικός ο Δενδρινός..."

"Στενοχωρήθηκε όλη η Ελλάδα..."

Για το αν ο Γιαννούλης είναι κατά κάποιο τρόπο... ευγνώμων στον Δενδρινό καθώς του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, είπε: " Βέβαια... Οπως και τον καθέναν που με έχει βοηθήσει γιατί έτσι πρέπει να είναι".

Ακόμη πρόσθεσε πως: "Οταν παίζεις στην Εθνική, παίζεις για την Ελλάδα... Και αυτός ήταν προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Με παίκτες όπως ο Φασούλας, ο Γιαννάκης, ο Παταβούκας και ο Χριστοδούλου τότε που έπαιζα εγώ το 1994, ήταν μεγάλη υπόθεση (σ.σ. εννοεί η κλήση στην Εθνική). Τον είχα προπονητή στην Εθνική δύο χρόνια και αυτούς τους παίκτες τους πρόλαβα όλους. Τον Γιαννάκη τον είχα συμπαίκτη στην Εθνική".

Κλείνοντας την συζήτησή μας, ο Γιαννούλης υπογράμμισε για τον Δενδρινό: "Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει... Στενοχωρήθηκε όλη η Ελλάδα γιατί ξέρανε όλοι πόσο ωραίος και πόσο κιμπάρης άνθρωπος ήταν. Ούτε βρισιές ούτε τίποτα... Ηταν ήρεμος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ