ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φώτσης δεν είναι αυτό που δείχνει

Ο Φώτσης δεν είναι αυτό που δείχνει

Ανήμερα των 36ων γενεθλίων του Αντώνη Φώτση, το Sport24.gr παρουσιάζει την αθέατη πλευρά του φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods -με τη βοήθεια του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Η επομένη του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκει τον Αντώνη Φώτση να σβήνει κεράκια. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού Superfoods γιορτάζει τα 36α γενέθλιά του, παλεύοντας να συμμετάσχει -με το "τριφύλλι"- σε ένα ακόμη Final Four της EuroLeague, με σκοπό να προσθέσει το τέταρτο τρόπαιο της καριέρας του στη συλλογή του.

Έχοντας περάσει μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο ΟΑΚΑ, έχει συνδυάσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου εντός κι εκτός συνόρων. Ακόμη κι όταν αποφάσιζε άλλωστε να δοκιμάσει την ξενιτιά, επέστρεφε πάντα στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Παρόλ' αυτά οι κορυφαίες επιδόσεις του σε πόντους (28) και ριμπάουντ (24) είναι με τη φανέλα της Ντινάμο Μόσχας, εκεί όπου πέρασε μια καθόλα παραγωγική τριετία (2005-'08), έχοντας στο πλευρό του τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Οι δυο τους έχουν περάσει μια ζωή μαζί, σε αποστολές και ομάδες. Όντες συμπαίκτες από την Εθνική Παίδων μέχρι την Εθνική Ανδρών, οπότε δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να περιγράψει καλύτερα τον "Μπάτμαν" από τον "Λάζο". Κι όπως θα διαβάσετε, ο Αντώνης Φώτσης δεν είναι αυτό που δείχνει όταν μπαίνει στο παρκέ. Κι αυτό γιατί όταν σβήνουν τα φώτα του ΟΑΚΑ και οι παίκτες αποσύρονται στα αποδυτήρια, παρουσιάζει το παιδί που κρύβει μέσα του.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως αποτελεί το μεγαλύτερο "πειραχτήρι" στα "πράσινα" αποδυτήρια εδώ και πολλά χρόνια. Όπως, αντίστοιχα, ήταν -μαζί με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο- η βασική πηγή γέλιου στη "γαλανόλευκη".

" Από τα 14 που είμαστε μαζί κάθε καλοκαίρι, αυτό που θυμάμαι είναι οι πλάκες που κάναμε", παραδέχεται ο βετεράνος σέντερ, ο οποίος μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον Αντώνη Φώτση για δύο περίπου δεκαετίες. " Είτε ήμασταν σε αποστολή με την ομάδα, είτε στην εθνική, πάντοτε ήμασταν μαζί. Ακόμη και στο λεωφορείο, πάντα εκεί, γαλαρία", εξηγεί γελώντας για τον alter egο του εκτός παρκέ.

Ο Φώτσης δεν είναι αυτό που δείχνει

Οι δυο τους άλλωστε "έδεσαν" από πολύ νωρίς, κυρίως λόγω της υψηλής αίσθησης χιούμορ που έχουν και του... παιδιού που κρύβουν μέσα τους. Γι αυτό, το γεγονός πως περνούσαν ατελείωτες ώρες παίζοντας επιτραπέζια και άλλου είδους παιχνίδια, δεν αποτελεί έκπληξη. " Θέλαμε να κερδίζουμε με κάθε τρόπο. Βάζαμε μέχρι και στοιχήματα για το ποιος θα κερδίσει σε video games ή επιτραπέζια. Για να είμαι μάλιστα ειλικρινής, δεν θυμάμαι κάποια φορά να έχω χάσει", αναφέρει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος προσθέτει πως " ξέρεις πόσες φορές έχουμε βάλει κάποιο στοίχημα και έχει χάσει; Χιλιάδες! Σε σημείο που σε κάποιες περιπτώσεις όλη η ομάδα έτρωγε και έπινε στην υγεία του".

Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει τόσα χρόνια μάλιστα, η σχέση των δύο παραμένει κάτι παραπάνω από φιλική. Αδελφική θα την χαρακτήριζε κανείς, αφού " όποτε κατεβαίνω στην Αθήνα, κοιμάμαι σπίτι του. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, έτσι είναι. Δίχως να πρέπει να τον ρωτήσω αν μπορεί να με φιλοξενήσει".

Παρεμπιπτόντως, εξακολουθούν να περνούν μαζί τα καλοκαίρια. Όχι πλέον σε βουνά και εξωτερικό για χάρη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά κάνοντας διακοπές. Πάντα μαζί με τις οικογένειές τους. Είτε Χαλκιδική, είτε στους Παξούς (όπου έχει εξοχική κατοικία ο Αντώνης Φώτσης), είτε αλλού στην Ελλάδα.

Όταν "τρέλαναν" τον Γιάννη Ιωαννίδη

Όταν η κουβέντα πήγε στη μεγαλύτερη πλάκα που έχουν κάνει, ο "Λάζος" δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ. Θύμα τους ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο πρώην σέντερ των "αιωνίων" εξηγεί επ αυτού πως "ο "Ξανθός" είχε μια συνήθεια στην Εθνική ομάδα: ήθελε να μπαίνει τελευταίος στο πούλμαν, κι αντίστοιχα να κατεβαίνει τελευταίος. Γι αυτό λοιπόν κάποιες φορές φροντίζαμε να του το χαλάμε", αναφέρει.

Τι εννοεί; " Κάθε φορά έλεγε στον βοηθό του να μετρήσει αν είναι όλα στο πούλμαν, ώστε να μπει αυτός. Και το ίδιο κατά την άφιξή μας στο γήπεδο ή το ξενοδοχείο. Γι αυτό εγώ κι ο Αντώνης κρυβόμασταν στα πίσω καθίσματα, ώστε να νομίζει ότι λείπαμε. Ε, αυτό έγινε τρεις με τέσσερις φορές, έως ότου νευρίασε ο κόουτς και άρχισε να λέει τα δικά του (γελάει). Έτσι, κάποια στιγμή όντως είχαμε αργήσει να φτάσουμε και δεν έδωσε κανείς σημασία, νόμιζε ότι πάλι κρυβόμασταν και δεν απαντούσαμε όταν μας φώναζε", προσθέτει και καταλήγει: " Το ίδιο συνέβαινε κι όταν ήταν να κατέβουμε από το πούλμαν. Μόλις τον βλέπαμε ότι κατεβαίνει από τα σκαλιά, αμέσως επιστρέφαμε στις θέσεις μας. Δεν μπορείς να φανταστείς πως έκανε. Ήταν το γούρι του αυτό και όταν έβλεπε ότι του το χαλάμε, τρελαινόταν".

Ο Φώτσης δεν είναι αυτό που δείχνει

Τύφλα να έχει ο Γιώργος Μητσικώστας

Αυτά βέβαια είναι μόλις ένα μικρό κομμάτι όσων έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν. Δεν άφηναν άνθρωπο σε χλωρό κλαρί, όπως παραδέχεται ο "Λάζος". Σε σημείο που πολλές φορές δεν μπορούσαν να σταματούν να γελούν. " Κάτι που επίσης δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι ότι πρόκειται για τρομερό μίμο. Μπορεί να μιμηθεί τον καθένα, δεν έχει πρόβλημα. Είτε προπονητή, είτε συμπαίκτη, είτε αντίπαλο. Ακόμη και τώρα, όταν είμαστε μαζί σε κάποια καφετέρια ή παραλία, κάνει μιμήσεις και σκάμε όλοι στα γέλια. Τους έχει πάρει όλους η μπάλα, όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά. Τι να σου πω; Για τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη ή για τον Βασίλη Σπανούλη; Είναι τόσο ωραία αυτά που κάνει, που όλοι καθόμαστε και τον ακούμε, ακόμη και τα "θύματά" του τον παρακολουθούν ευλαβικά".

Υπάρχει κάποιον τον οποίο μιμείται καλύτερα; " Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, είναι με όλους τρομερός. Μπορεί να γίνει ηθοποιός άμα το θελήσει, θα έχει τρομερή επιτυχία", εξηγεί.

Σιγά μην γίνει προπονητής...

Επειδή διανύει τα τελευταία μέτρα της καριέρας του, είναι λογικό όλοι να σκέφτονται τι υπάρχει μετά για τον "Μπάτμαν". Κάτι στο οποίο έχει την απάντηση ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. " Θα εμπλακεί με το Athlenda", λέει άμεσα, πριν εξηγήσει πως " δεν πιστεύω ότι τον ενδιαφέρει να γίνει προπονητής ή κάτι τέτοιο. Δεν του ταιριάζει κιόλας. Είναι μεγάλο πειραχτήρι και δεν πιστεύω ότι του ταιριάζει αυτός ο ρόλος. Προέχει να έχει την υγεία του και να είναι σε θέση να αποφασίσει ο ίδιος πότε θα σταματήσει πάντως, γιατί θεωρώ πως ακόμη αντέχει να βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο".

Ο Φώτσης δεν είναι αυτό που δείχνει

DJ "Bobo" is here

Μπορεί ο "Λάζος" να αναμένει πως και πως να τον δει στο Athlenda, αλλά η αλήθεια είναι πάντως πως τεχνολογικά δεν το... ψάχνει ιδιαίτερα. Πριν από μερικούς μόλις μήνες πήρε στα χέρια του κινητό τελευταίας τεχνολογίας, αφού έδειχνε βολεμένος σε κάτι πιο συμβατικό. Από εκεί και πέρα, υπάρχει κάτι ακόμη που τον έχει κάνει διάσημο μεταξύ των φίλων του. Η μουσική. Βλέπετε, ο 36χρονος φόργουορντ έχει να λέει πως γνωρίζει πολλά για τη μουσική, αν και οι φίλοι του λένε πως ισχύει το αντίθετο. Παρεμπιπτόντως, είχε φροντίσει να τους ενημερώσει πως μπορεί να κάνει καριέρα DJ. Γι αυτό είχε υιοθετήσει μάλιστα το όνομα "DJ Bobo", το οποίο ακόμη τον συνοδεύει. Με επιτυχία ή μη, το ξέρει καλύτερα ο ίδιος. Η ουσία είναι ότι επιβεβαιώνει όσους θεωρούν ότι πρόκειται για τον πλέον ακομπλεξάριστο σταρ που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες από τα ελληνικά παρκέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ