ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φάρος και τα "Best Buddies" είναι φιλαράκια

Ο Φάρος και τα "Best Buddies" είναι φιλαράκια

Ο Φάρος κάνει νέους... φίλους και στο παιχνίδι με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων θα φιλοξενήσει τα "Best Buddies Greece" που θα έχουν την ευκαιρία να δουν έναν αγώνα Α2 παρέα με τους... "κολλητούς" τους

Ο Φάρος ανέβηκε στην Α2 κι έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, όμως δεν ξεχνάει ότι εκτός από τα παρκέ υπάρχουν και οι... πρωταθλητές της ζωής. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα του Κερατσινίου θα φιλοξενήσει το προσεχές Σάββατο (7/11) στο γήπεδο της, τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση " Best Buddies Greece", η οποία έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση ατόμων με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Τα παιδιά των " Best Buddies Greece" θα πάρουν το... φιλαράκι τους και θα βρεθούν στις κερκίδες του "Νικολαΐδης" για να δουν από κοντά το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Με αυτές τις κινήσεις ο Φάρος δείχνει ότι θέλει να γίνει "Φάρος" ελπίδας όχι μόνο μέσα στα παρκέ αλλά και έξω από αυτά εκεί όπου οργανώσεις όπως τα "Best Buddies" δίνουν μαθήματα ζωής και αγάπης.

Ο Φάρος και τα "Best Buddies" είναι φιλαράκια

Αυτά είναι τα Best Buddies Greece που μοιράζουν απλόχερα χαρά, χαμόγελα και αληθινές φιλίες

" Τα Best Buddies Greece – Φιλαράκια Ελλάδας είναι παράρτημα του διεθνούς και εθελοντικού προγράμματος Best Buddies International, που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές (ΑμεΑ).

Στηρίζεται σε εθελοντές οι οποίοι αφιερώνουν προσωπικό χρόνο για την δημιουργία σχέσεων φιλίας "ένας προς έναν" με τα ΑμεΑ. Η φιλία, πολύτιμη σχέση –ειδικά για τα άτομα με αναπηρία- διευκολύνει την κοινωνική ένταξη μέσω της συμμετοχής σε καθημερινές δραστηριότητες και της συναναστροφής με ανθρώπους έξω από τον χώρο της αναπηρίας ή τον στενό οικογενειακό τους κύκλο.

Οι εθελοντές ,γίνονται οι ίδιοι πρότυπα κοινωνικής ευαισθησίας και συμπεριφοράς. Απολαμβάνουν την ικανοποίηση της προσφοράς τους ,που γίνεται άμεσα αισθητή από τους ίδιους, το "φιλαράκι" τους ΑμεΑ και τον κοινωνικό περίγυρο. Η εθελοντική τους δράση συντελεί στην περεταίρω ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας, διαμορφώνοντας συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ