ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς στο πλευρό του Φασούλα για το Δ.Σ. της ΕΟΚ

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς στο πλευρό του Φασούλα για το Δ.Σ. της ΕΟΚ

Το ενδιαφέρον παλαίμαχων παικτών να ασχοληθούν με τα διοικητικά της Ομοσπονδίας μεγαλώνει καθώς ο Ευθύμης Ρεντζιάς αποφάσισε να ακολουθήσει τον Παναγιώτη Φασούλα.

Αλλος ένας διεθνής μπασκετμπολίστας με σπουδαία καριέρα επιθυμεί να ασχοληθεί με τα διοικητικά του μπάσκετ και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr σκοπεύει να κατέβει στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ με στόχο να συμπεριληφθεί στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για τον Ευθύμη Ρεντζιά, ο οποίος έχει αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα.

Ο 44χρονος πρώην παίκτης ασχολείται με τα κοινά από την πρώτη στιγμή που σταμάτησε την καριέρα του. Το 2011 ήταν αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, ενώ λίγα χρόνια μετά εξέφρασε την επιθυμία του να μπει στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Πλέον είναι Πρεσβευτής του NBA στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Δαναό Τρικάλων, έπαιξε σε ΠΑΟΚ, Μπαρτσελόνα, Ούλκερ, Σιένα και Βαγιαδολίδ στην Ευρώπη, ενώ αγωνίστηκε και στο ΝΒΑ με τους Φιλαδέλφια Σίξερς. Επαιξε σε όλες τις εθνικές ομάδες, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1995. Είχε 127 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών.

Ο Ρεντζιάς, λοιπόν, είναι άλλος ένας πρώην παίκτης που θέλει να μπει στο Δ.Σ. της ΕΟΚ και να διεκδικήσει την ψήφο των σωματείων. Αν και δεν υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας και ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του, στην πραγματικότητα είναι στην ίδια πλευρά με τον Παναγιώτη Φασούλα, που εδώ και και καιρό έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του.

ΚΑΙ Ο ΦΑΝΗΣ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ"

Στην ίδια πλευρά είναι και ο Φάνης Χριστοδούλου, άλλος ένας θρύλος του 1987. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Ευθύμη Ρεντζιά και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα κατέβει στις εκλογές της ΕΟΚ.

Προς το παρόν υπάρχουν κωλύματα προς κάποιους από τους παλαίμαχους διεθνείς και εξαρτάται από την κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο. Οπως εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση για τις εκλογές και το αν θα γίνουν αυτή τη χρονιά ή το 2021 , αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία δηλαδή. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα.

Πέρα από τα ονόματα που έχουν ήδη ακουστεί ή εκφραστεί έως τώρα ( Φασούλας , Λιόλιος , Ρεντζιάς, Χριστοδούλου), υπάρχουν κι άλλοι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, ακόμη και παλιοί παράγοντες του αθλητισμού όπως ο Γιάννης Σγουρός.

Εννοείται πως θα κατέβουν και πολλοί παράγοντες από το νυν συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ πρόθεση να συνεχίσει στη θέση του έχει και ο νυν πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, παρότι ο νόμος Αυγενάκη δεν το επιτρέπει. Αλλωστε ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του εδώ και καιρό και θεωρεί πως δεν μπορεί να γίνουν εκλογές φέτος, αλλά πρέπει να μεταφερθούν για το 2021. Κάτι που προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ