ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

Στην Ισπανία παντρεύονται φορώντας τη φανέλα του Σπανούλη και στην Ιταλία "χτυπούν" τατουάζ τον Διαμαντίδη. Μήπως, τελικά, κάνουμε κάτι λάθος στην Ελλάδα (PHOTOS, VIDEO);

Προφανώς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης δεν χρειάζεται να αποδείξουν κάτι πέρα από το υπαρκτό. Τα ιστορικά ντοκουμέντα που δεν πρόκειται να κιτρινίσουν ποτέ, οι ένδοξες σελίδες που έγραψαν με την Εθνική, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό σημάδεψαν το ελληνικό μπάσκετ της νέας εποχής, τα καλύτερά μας χρόνια που ήλθαν και… φεύγουν για να μας θυμίζουν πως ποτέ δεν εκτιμάς κάτι παρά μόνο όταν σου λείπει.

Το χθεσινό "Νόμιζα πως η καρδιά μου είχε σταματήσει, πως είχα λιποθυμήσει ενώ περίμενα τον Σπανούλη" ενός νεαρού Ιταλού για τη συνάντησή του με τον αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού στο Μιλάνο είναι το απόλυτο contrast με τα ελληνικά και διεστραμμένα τροπάρια. Ξέρετε. Για το "ποιος είναι καλύτερος". Για το "Βασιλάκη, δεν θα γίνεις ποτέ Διαμαντίδης". Για τον "συνταξιούχο" Μήτσο και τον φραγκοφονιά Σπανούλη.

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

Ο Χάρης Σταύρου τα είχε εξηγήσει ωραία κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ . "Και στην τελική, αφού τους γουστάρεις και τους παραδέχεσαι με την Εθνική, τόσο ζόρικο είναι να τους σεβαστείς όταν τους βλέπεις απέναντι σου; Αν δεν υπήρχαν αυτοί, αν είχαν φύγει στο εξωτερικό, τι θα βλέπαμε; Έμειναν εδώ, κράτησαν τους συλλόγους μας στην κορυφή, μας διασκέδασαν, μας χάρισαν ασύλληπτα συναισθήματα. Μήπως ήρθε η σειρά μας να τους πούμε ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» από καρδιάς τώρα που σιγά-σιγά φτάνουν προς το τέλος της καριέρας τους;".

Έχουμε το μπάσκετ όπου ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Ευρώπης. Έχουμε, συγχρόνως, και το μπάσκετ όπου ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης μπαίνουν σε διαδικασία σύγκρισης, όπου κάνουμε τα πάντα για να τους μειώσουμε, να εξαφανίσουμε την τεράστια αξία τους, να ισοπεδώσουμε ο ένας τον άλλον. Την ίδια ώρα, οι Ισπανοί παντρεύονται φορώντας τη φανέλα του Kill Bill και οι Ιταλοί "χτυπούν" τατουάζ τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού!

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

Πάμε να δούμε μαζί τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, όταν ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης… περνούν τα σύνορα. Και μετά, ας αναρωτηθούμε αν τελικά μας αξίζει να τους βλέπουμε κάθε εβδομάδα ανάμεσά μας.

Στης εκκλησιάς την πόρτα, με το Νο7 στην πλάτη

Τον Μάιο του 2014, ο Ισπανός Αλμπέρτο Πέρεθ Ρέγιες παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του φορώντας τη φανέλα του… Βασίλη Σπανούλη! Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η Μικαέλα Μιγιάν Ουρμπάνο ζήτησε να αγοράσει μια φανέλα του αρχηγού των "ερυθρόλευκων" για να την κάνει δώρο στον μελλοντικό σύζυγό της, ο οποίος δηλώνει φανατικός υποστηρικτής των πρωταθλητών. Ο Αλμπέρτο είδε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την Κάχα Σαν Φερνάντο στη Σεβίλλη, τον Ιανουάριο του 2000. Το 2008 βρέθηκε στη Μάλαγα για τον αγώνα με την Ουνικάχα, ταξιδεύοντας περίπου 200 χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει από τον κοντά τον Παπαλουκά, τον Σχορτσανίτη και τον Τσίλντρες! "Κάθε φορά που παρακολουθώ αγώνα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα αφού βλέπω μια πολύ ξεχωριστή ευρωπαϊκή ομάδα. Μια ομάδα με πολύ δυνατό χαρακτήρα και την επιτομή της ομαδικής δουλειάς και προσπάθειας" εξήγησε ο φαν των Πειραιωτών και του Σπανούλη.

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

Ο Διαμαντίδης της Μάλαγα

Πρωτοχρονιά 2015, στην Ανδαλουσία. Το Sport24.gr ταξίδεψε στον ισπανικό νότο για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα στην πρεμιέρα του TOP-16 και είδε στις εξέδρες του Palacio de Deportes Martin Carpena έναν Ισπανό φίλαθλο με τη φανέλα του Δημήτρη Διαμαντίδη! "Πάντα μου άρεσε η Ελλάδα. Μαθαίνω ελληνικά, μπορώ να διαβάζω και να γράφω ελληνικά ενώ σπούδασα για ένα χρόνο στην Πάτρα. Λατρεύω τον Παναθηναϊκό αφού φοράει πράσινα όπως η Μάλαγα, έχει τρομερούς παίκτες και σήμα το τριφύλλι. Σαν τους Σέλτικς. Στο παρελθόν πήγα σε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησα από κοντά τον Παναθηναϊκό και μπορώ να πω ότι ερωτεύτηκα αυτή την ομάδα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο ήρωάς μου" μας είπε ο Πάμπλο Ορτέγκα, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και κρατώντας το κασκόλ της Ουνικάχα, λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ του αγώνα!

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

O μπόμπιρας οπαδός του Σπανούλη

Μένουμε στο Martin Carpena. Αμέσως μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα, ένας πιτσιρικάς από την Ανδαλουσία περίμενε τον Σπανούλη στα αποδυτήρια, φορώντας τη φανέλα της Μάλαγα και από πάνω αυτήν του Ολυμπιακού! Ο μπόμπιρας στήθηκε για να δει από κοντά τον αρχηγό των Πειραιωτών, ο οποίος δεν του χάλασε το χατίρι, βγήκαν μαζί φωτογραφία κι εν συνεχεία έκαναν high five. Δείτε το VIDEO που δημοσίευσε η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ στο Youtube.

"Η περηφάνια μου, το είδωλό μου, ο Θεός μου!"

H τρέλα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη έφτασε ως την Ιταλία, εκεί όπου ένας 28χρονος δημοσιογράφος αποφάσισε να αποτυπώσει τη λατρεία του για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού πάνω στο κορμί του! Μάλιστα ο Νταβίντε Ντι Σάντε ανάρτησε στο twitter τη φωτογραφία με το τατού που έκανε στο αριστερό του μπράτσο και το εξής μήνυμα: "My Pride. My Idol. My God! Dimitris #Diamantidis also with me!" Ελληνιστί: "Η περηφάνια μου. Το είδωλό μου. Ο θεός μου. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μαζί μου!". Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια πως "Έγινα οπαδός του Παναθηναϊκού το 2000, όταν έπαιζε στην ομάδα ο Νάντο Τζεντίλε. Όμως όταν πήραμε τον Διαμαντίδη, έγινα φανατικός! Όταν δημιουργεί καλάθια για τους συμπαίκτες του είναι μουσική, τέχνη και ποίηση! Μπορεί να σκεφτεί φάσεις με τη φαντασία του και αυτό είναι χαρά να το βλέπεις. Αλλά μου αρέσει εξίσου όταν σκοράρει!".

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

Λατρεία και στην Κροατία

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του Ζαντάρ και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις αφιερωμένες σε μικρά παιδιά μαζί με παίκτες άλλων ομάδων. Την παράσταση έκλεψε ένας μικρός Κροάτης ο οποίος εμφανίστηκε μπροστά στον αρχηγό του Ολυμπιακού, φορώντας τη φανέλα του! Αφού έπαιξε ένα μονό μαζί του, στο τέλος πήρε και την υπογραφή του V-Span.

Ο Φραγκοφονούλης και ο Αγκωνίδης είναι είδωλα

Αυτά τα ωραία…

Twitter @Giannis_Stavr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ