ΜΠΑΣΚΕΤ

Νιγηρία: Ο Τζαλίλ Οκαφόρ θα την ενισχύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Νιγηρία: Ο Τζαλίλ Οκαφόρ θα την ενισχύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ενισχυμένη θα παραταχθεί η Νιγηρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού ο Τζαλίλ Οκαφόρ αποφάσισε να θυμηθεί τις ρίζες του και φορέσει την φανέλα της ομάδας.

Ο Τζαλίλ Οκαφόρ αποφάσισε να θυμηθεί τις ρίζες τους και να τιμήσει την καταγωγή του. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του ESPN, Μαρκ Σπίαρς, ο σέντερ των Πέλικανς θα ενισχύσει τη Νιγηρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνοντας ένα ακόμα όπλο στα χέρια του Μάικ Μπράουν που θα καθίσει στον πάγκο της.

Ο Οκαφόρ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα των ΗΠΑ στις μικρές ηλικίες. Για την ακρίβεια, εκπροσώπησε τις ΗΠΑ σε τρεις διοργανώσεις: Τους Παναμερικανικούς U16 το 2011 και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα U17 το 2012 και U19 το 2013. Επειδή ωστόσο δεν είχε ενηλικιωθεί όταν συνέβη αυτό (το 2013 δεν είχε κλείσει τα 18 του χρόνια), έχει την δυνατότητα να επιλέξει άλλη εθνική ομάδα.

Ο 24χρονος σέντερ έχει ρίζες από τη Νιγηρία, αφού ο παππούς του, Τσίκο Οκαφόρ, έχει καταγωγή από το Ενόγκου της Νιγηρίας.

Ο Οκαφόρ επιλέχθηκε στο Νο3 του ΝΒΑ Draft 2015 από τους Σίξερς, με πολύ κόσμο να περιμένει πολλά από αυτόν και τον ίδιο να ανταποκρίνεται στην ρούκι σεζόν του (2015/16) έχοντας 17.5 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής. Έκτοτε ωστόσο η πορεία του ήταν σταθερά καθοδική, με τον απόφοιτο του Κολεγίου του Ντιουκ να φοράει έκτοτε τις φανέλες των Νετς και των Πέλικανς. Με τους τελευταίους έχει την φετινή σεζόν 7.9 πόντους και 4.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 15.6 λεπτά συμμετοχής, έχοντας πάρει μέρος σε 27 αγώνες (9 ως βασικός).

AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ