ΜΠΑΣΚΕΤ

Μυριούνης: "Ισοπεδώνουμε τους προπονητές"

Μυριούνης: "Ισοπεδώνουμε τους προπονητές"

Ο Χρήστος Μυριούνης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την "προπονητοφαγία" και την τάση να ισοπεδώνονται οι προσωπικότητες των "αιωνίων" μετά από κάθε ήττα (audio).

Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού και προπονητής Χρήστος Μυριούνης, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό και τον Γιάννη Λαμπίρη για το ντέρμπι των "αιωνίων" και τους Τσάβι Πασκουάλ, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: "Δεν περίμενα τόσο κακό Ολυμπιακό. Είχα πολλά χρόνια να τον δω έτσι. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον αέρα στο "Ειρήνης και Φιλίας", μετράει τέσσερα "διπλά" σε περίπου ένα χρόνο και φαίνεται ότι μπαίνει με άλλη ψυχολογία".

Για την εικόνα των δύο ομάδων: "Ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε, έχει προβλήματα. Λείπει ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κιμ Τίλι και οι ξένοι δεν έχουν αποδώσει τ' αναμενόμενα μέχρι τώρα. Από την άλλη, κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού όπως ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Κρις Σίνγκλετον παίζουν εξαιρετικά σε αυτά τα ματς. Επίσης, ήταν εξαιρετικός ο Λεκαβίτσιους και η παρουσία του ήταν καθοριστική στο δεύτερο μέρος".

Για όσα ακούγονται τόσο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο όσο και τον Τσάβι Πασκουάλ: "Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ο Σφαιρόπουλος και ο Πασκουάλ έχουν αποδείξει με την πορεία τους πώς είναι καλοί προπονητές. Εμείς δεν έχουμε υπομονή και τα ισοπεδώνουμε όλα. Τη μία εβδομάδα τους διώχνουμε, την επόμενη είναι ήρωες".

Για τον Πασκουάλ: "Τον παρακολουθώ χρόνια, είναι καλός προπονητής. Δεν είναι στο επίπεδο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πολλούς προπονητές τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει και να βάλει την σφραγίδα του".

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρούμε Έλληνες παίκτες που θα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν: "Στον Ολυμπιακό υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Στον Παναθηναϊκό συμβαίνει το αντίθετο με συνέπεια να στηρίζεται σε Αμερικανούς. Δεν έχει αδικήσει κάποιους, δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες που να μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Η φανέλα είναι βαριά, το έχω ζήσει, πρέπει να είσαι σούπερ ταλέντο και να υπάρχει υπομονή. Αλλά πρέπει να μπεις και να παίξεις αμέσως στα… κόκκινα. Επίσης, οι αθλητές διαβάζουν τα πάντα και αυτό επηρεάζει στην ψυχολογία των παικτών, ειδικά οι Έλληνες. Παλιότερα δεν υπήρχαν αυτά…".

Για το ποιος θα τα πάει καλύτερα στη συνέχεια: "Δεν μπορούμε να κάνουμε από τώρα εκτιμήσεις. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πλήρης και θα είναι άλλη ομάδα στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα να φτάσει στο Final 4 αλλά παίζει ρόλο η διαχείριση που θα γίνει".

Για τα προβλήματα των τραυματισμών που έχουν ταλαιπωρήσει τον Ολυμπιακό: "Γίνομαι κουραστικός αλλά λείπει ο Σπανούλης και η απουσία του Τίλι είναι σημαντική η οποία μάλιστα επηρεάζει τον Πρίντεζη".

Για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού: "Ο Παππάς πρέπει να έχει λίγη περισσότερη σταθερότητα όπως και ο Καλάθης. Μεταξύ αυτών των δύο πιστεύω, είναι εκεί που μπορεί να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός".

Για το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός στη θέση του σέντερ: "Ο Βουγιούκας προσπαθεί πολύ αλλά θέλει και βοήθεια. Ο Πασκουάλ αναγκάζεται να παίζει περισσότερο με Γκιστ και Σίνγκλετον αφού ο Όγκαστ δεν έχει προσαρμοστεί. Υπάρχει μια… τρύπα εκεί και πρέπει να λυθεί".

Για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού: "Ο Ντένμον έκανε πολύ καλή χρονιά πέρσι αλλά η φανέλα είναι βαριά. Είναι γεμάτος ο Παναθηναϊκός πέρα από το ζήτημα στη θέση του σέντερ".

Για τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό: "Τότε είχα εκδικητική τάση αλλά όταν έγινα προπονητής άλλαξα γνώμη. Η συμπεριφορά του απέναντί μου δεν ήταν σωστή. Δεν με πήγαινε… Εκείνη την εποχή με είχε πειράξει. Πιστεύω πώς θα μπορούσα να δώσω περισσότερα στον Παναθηναϊκό".

Για την προπονητή του καριέρα και το Αγρίνιο όπου βρίσκεται: "Εδώ και δυόμιση χρόνια είμαι στο Αγρίνιο. Δεν ήμουν ποτέ μέρος του συστήματος και πολλές φορές το πλήρωσα, χωρίς να μπορώ να βρω δουλειά στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια στην ομάδα και πιστεύω να καταφέρουμε ν' ανέβουμε στην Α2".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ