ΜΠΑΣΚΕΤ

Μήτογλου: "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδειξαν ενδιαφέρον"

Μήτογλου: "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδειξαν ενδιαφέρον"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 21χρονος σμολ-φόργουορντ, Κώστας Μήτογλου, δήλωσε πως θα συνεχίσει στο Ουέικ Φόρεστ, τονίζοντας πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Από το 2014, ο Κώστας Μήτογλου αγωνίζεται στις ΗΠΑ, με το Κολέγιο Ουέικ Φόρεστ. Ο 21χρονος (11/6/1996) σμολ-φόργουορντ, με παρελθόν στον Άρη, παραχώρησε συνέντευξη στο athlenda.com, αναφερόμενος στο μέλλον του. Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, επεσήμανε πως για την περίπτωση του έδειξαν ενδιαφέρον τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός.

Για το ενδιαφέρον των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: "Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο κι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλες ομάδες και το ενδιαφέρον που έδειξαν κι οι δύο προς το πρόσωπο μου ήταν ιδιαίτερα τιμητικό. Είμαι κοντά στην απόφαση να παραμείνω στο πανεπιστήμιο, ώστε να ολοκληρώσω την τέταρτη χρονιά και να πάρω και το πτυχίο μου, που θα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έχω καταλήξει ακόμα οριστικά, αλλά η πλάστιγγα γέρνει προς την παραμονή μου στο Ουέικ Φόρεστ".

Για την αγωνιστική του κατάσταση: "Η δουλειά δε σταματά ποτέ. Φέτος ήρθα πιο αργά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χρονιές γιατί ακολούθησα ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. Ακολούθησα ένα πενθήμερο χαλάρωσης και ξεκούρασης. Πρέπει να συνεχίσω τις προπονήσεις για να ‘μαι έτοιμος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών".

Ο φόργουορντ των Ντίμον Ντίκονς χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την κλήση του στην Εθνική Ανδρών κι ανυπομονεί να αρχίσει η προετοιμασία για να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. "Ήξερα ότι ο κόουτς με είχε στα πλάνα του, αλλά δε γνώριζα αν θα με συμπεριλάβει στις κλήσεις του. Ο κ. Μίσσας μου τηλεφώνησε και μ’ ενημέρωσε ότι θα ‘μαι μεταξύ των παικτών που θα κληθούν κι είναι μεγάλη τιμή για εμένα ότι θα αποτελέσω μέλος αυτής της ομάδας. Περιμένω να συναντήσω και να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες. Θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο) είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Έχει γίνει παράδειγμα και πρότυπο στις ΗΠΑ όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους, Αμερικανούς και μη. Είχα παρακολουθήσει έναν αγώνα του με τους Μπακς στη Σάρλοτ. Έχει αλλάξει πολλά πράγματα και στο αμερικανικό, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον γνωρίσω καλύτερα στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας. Ανυπομονώ πραγματικά".

Το ΝΒΑ είναι στόχος για τον ίδιο, που χρησιμοποίησε για παράδειγμα τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος δούλεψε σκληρά κι ανταμείφθηκε. "Κάθε παιδί έχει όνειρο να παίξει στο ΝΒΑ. Για παράδειγμα ο Ντόρσεϊ, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική Ομάδα κι έκανε καταπληκτική σεζόν με το Όρεγκον. Χάρηκα που επιλέχθηκε στο draft του ΝΒΑ και του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κατάφερε να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Χοκς. Δούλεψε πάρα πολύ και δικαιώθηκε γι’ αυτό. Πιστεύω πως δείχνει το δρόμο με αυτό που πέτυχε σε πολλά παιδιά".

Τέλος, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική Νέων Ανδρών και στην προσπάθειά της στο τρέχον Eurobasket (15-23/7) στην Κρήτη, καθώς γνωρίζεται πολύ καλά με κάποιους από τους παίκτες (Χαραλαμπόπουλος, Σκουλίδας κ.ά.), αλλά και με τα μέλη του τεχνικού τιμ. "Είναι μία ομάδα που αποτελείται από πάρα πολλούς καλούς παίκτες, παίζουν πολλά χρόνια μαζί κι έχουν καλή χημεία. Διαθέτει επίσης ένα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο που συνεργάζεται χρόνια κι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Πιστεύω πως έχουν αρκετές πιθανότητες να κατακτήσουν ένα μετάλλιο και τους το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ