ΜΠΑΣΚΕΤ

Μέχρι και οι Τούρκοι φοβούνται την παρουσία του Ερντογάν στον Τελικό!

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, delivers a speech at a dinner in Ankara, Turkey, Thursday, 27, 2017.  Turkey's electoral authority on Thursday released the official tally of the country's referendum, saying President Erdogan's "yes" camp won narrowly in the vote that will greatly boost the powers of his office. (Kayhan Ozer/Press Presidency Press Service via AP, Pool)
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, delivers a speech at a dinner in Ankara, Turkey, Thursday, 27, 2017. Turkey's electoral authority on Thursday released the official tally of the country's referendum, saying President Erdogan's "yes" camp won narrowly in the vote that will greatly boost the powers of his office. (Kayhan Ozer/Press Presidency Press Service via AP, Pool) AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγεται πως σκέφτεται να παρακολουθήσει από κοντά τον Τελικό της EuroLeague, όμως αυτό το σενάριο είναι εφιαλτικό ακόμη και για τους Τούρκους. Διαβάστε γιατί.

Το βράδυ της Παρασκευής κυκλοφόρησε μια φήμη που έλεγε πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκεφτόταν (μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Ρεάλ Μαδρίτης) να παρακολουθήσει από κοντά τον Τελικό της EuroLeague, ώστε να υποστηρίξει την ομάδα που έχει παραδεχθεί δημόσια πως υποστηρίζει, απέναντι στον Ολυμπιακό. Το βράδυ του Σαββάτου αυτή η φήμη άρχισε ξαφνικά να κυκλοφορεί παντού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο Ερντογάν δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Πρόεδρο της Φενέρ (για κοινωνικοπολιτικούς λόγους), όμως το αποψινό γεγονός είναι ιστορικό για τη χώρα και όπως μπορείτε να καταλάβετε, όλοι θέλουν να βρεθούν στο Sinan Erdem Dome για να ζήσουν την ατμόσφαιρα ελπίζοντας πως οι γηπεδούχοι θα κατακτήσουν το τρόπαιο.

Το σενάριο πάντως να ταξιδέψει ο Ερντογάν από την Άγκυρα (όπου βρίσκεται σε ένα συνέδριο) στην Κωνσταντινούπολη για να βρεθεί το βράδυ στο γήπεδο, δεν αρέσει ούτε στους Τούρκους.

Για την ακρίβεια τους τρομάζει κιόλας, καθώς όπως μας έλεγαν συνάδελφοι νωρίς το πρωί, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μπλοκαριστούν τα wi-fi, αρκετοί χώροι του Sinan Erdem Dome, ενώ οι 300 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας θα δυσκολέψουν τη ζωή των πάντων.

Λίγες ώρες έμειναν λοιπόν για να μάθουμε αν ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης μπροστά στα μάτια και τα πόδια του απόλυτου άρχοντα της Τουρκίας.

Photo credits: Kayhan Ozer/Press Presidency Press Service via AP, Pool

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ