ΜΠΑΣΚΕΤ

Με show από τον Χανταντί προκρίθηκε στα ημιτελικά το Ιράν

Με show από τον Χανταντί προκρίθηκε στα ημιτελικά το Ιράν

Η φανταστική εμφάνιση του Χαμέντ Χανταντί έστειλε το Ιράν στα ημιτελικά των Πανασιατικών Αγώνων, την ώρα που η Κορέα έκανε πλάκα απέναντι στις Φιλιππίνες.

Δεν είναι απλά ο πρώτος Ιρανός που έπαιξε στο ΝΒΑ (2.2 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ ανά επτά λεπτά οι μέσοι όροι της καριέρας του με τους Grizzlies και τους Suns), αλλά ένας πραγματικά πολύ καλός ψηλός που βγάζει καλά χρήματα είτε στις ομάδες της χώρας του, είτε στην Κίνα. Ο Χαμέντ Χανταντί είναι ένας "δεινόσαυρος παλαιάς κοπής", που στα 32 του χρόνια συνεχίζει να παίζει καλό μπάσκετ και να κουβαλά την εθνική ομάδα του Ιράν. Το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου σκόραρε 23 πόντους με 10/16 δίποντα και 3/5 βολές, μάζεψε 20 ριμπάουντ (!), έδωσε δυο ασίστ, έκανε και τρία κοψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής για να επικρατήσει το Ιράν (80-70) του Λιβάνου και να προκριθεί στα ημιτελικά του Πανασιατικού Κυπέλλου. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν πάντως με 24 πόντους ο Μοχάμαντ Γιαμσίντι, την ώρα που ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά και θρύλος του Λιβάνου, Φαντί Ελ Κατίμπ έμενε στους 18 με 7/19 προσπάθειες.

Στον δεύτερο προημιτελικό της χθεσινής ημέρας η Κορέα διέλυσε με το χορταστικό 118-86 τις (δίχως τον Αντρέι Μπλατς) Φιλιππίνες, για να προκριθεί κι αυτή στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Χανταντί, τον Γιαμσίντι και την παρέα τους με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης. Σήμερα η Νέα Ζηλανδία θα παλέψει με την Ιορδανία και η Αυστραλία με την Κίνα, με τους νικητές να συνεχίζουν στον δεύτερο ημιτελικό όπου θα παλέψουν μεταξύ τους. Για την ιστορία, το Πανασιατικό Κύπελλο διεξάγεται στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ