ΜΠΑΣΚΕΤ

Με Clarkson στους Ασιατικούς αγώνες οι Φιλιππίνες!

Cleveland Cavaliers' Jordan Clarkson drives in the first half of an NBA basketball game against the New York Knicks, Wednesday, April 11, 2018, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Το ΝΒΑ αμφιταλαντεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά έδωσε την άδεια στον Jordan Clarkson των Cavaliers να αγωνιστεί με τις Φιλιππίνες στους Ασιατικούς αγώνες.

Ο Jordan Clarkson και οι Φιλιππίνες έκαναν ό,τι μπορουσαν για να πείσουν στο ΝΒΑ να δώσει άδεια στον γκαρντ των Cavaliers να αγωνιστεί με την ομάδα στους Ασιατικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ινδονησία το διάστημα 18 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου. Δεν πτοήθηκαν ούτε από την αρχική άρνηση της κορυφαίας λίγκας του κόσμου. Τελικά, δικαιώθηκαν.

Κάνοντας την... ανατροπή, το ΝΒΑ αποφάσισε τελικά να δώσει την άδεια στον Clarkson να αγωνιστεί με τις Φιλιππίνες - από τις οποίες έχει ρίζες - στους Ασιατικούς αγώνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρχικά το ΝΒΑ είχε αρνηθεί να επιτρέψει στον Clarkson την συμμετοχή του, με την δικαιολογία ότι οι Ασιατικοί αγώνες δεν ήταν μέρος της συμφωνίας με την FIBA σχετικά με τις διοργανώσεις που μπορούν να συμμετάσχουν οι παίκτες της Λίγκας. Με την Κίνα ωστόσο να περιλαμβάνει κανονικά στην δική της 12αδα τους Zhou Qi των Rockets αι Ding Yanyuhang των Mavericks, έγινε σαφές ότι αυτό τελικά δεν ίσχυε.

Το μόνο που μένει πλέον να φανεί, είναι αν η συμμετοχή του Clarkson στους Ασιατικούς αγώνες θα τον "ζεστάνει" αρκετά ώστε να ενισχύσει την ομάδα και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 της FIBA τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπου οι Φιλιππίνες θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά το Ιράν (13/9) και το Κατάρ (17/8).

AP Photo/Tony Dejak

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ