ΜΠΑΣΚΕΤ

Λύθηκε το συμβόλαιο του Marbury από την κινεζική ομάδα του

Stephon Marbury of China North team drives the ball down the court against Liu Wei of China South team, during the China Basketball Association's all star game, Beijing, China, Sunday, March 21, 2010. (AP Photo/ Gemunu Amarasinghe)
AP Photo/ Gemunu Amarasinghe ASSOCIATED PRESS

Έπειτα από 6 χρόνια στους Beijing Ducks o Stephen Marbury είδε το συμβόλαιό του να λύνεται. Ο λόγος; Του ζήτησαν να σταματήσει το μπάσκετ και να γίνει ασίσταντ κόουτς της ομάδας!

Ο Stephon Marbury είναι πλέον κάτι σαν σύμβολο στην Κίνα. Έγινε γραμματόσημο, άγαλμα και δημιουργήθηκε Μουσείο για χάρη του. Όλα αυτά όμως δεν αρκούσαν για να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τους Beijin Ducks!

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Weibo (σ.σ η Κινεζική εκδοχή του twitter) αυτός και η ομάδα αποφάσισαν να λύσουν με κοινή συναίνεση το συμβόλαιο που είχε ισχύ μέχρι και το 2018. Ο λόγος ήταν ότι είχαν πλέον διαφορετικές σκέψεις για το κοινό τους μέλλον.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Marbury, οι Ιθύνοντες του συλλόγου ζήτησαν από αυτόν να κρεμάσει τα παπούτσια φέτος και να εργαστεί ως ασίσταντ κόουτς στην ομάδα. Ο ίδιος όμως είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να παίξει μπάσκετ άλλον ένα χρόνο πριν εγκαταλείψει τα παρκέ, με αποτέλεσμα να έλθει τελικά το διαζύγιο. Για την ιστορία, την σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 21.4 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ μέσο όρο.

" Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι που με είδαν πέρυσι κατάλαβαν ότι μπορώ ακόμα να παίξω μπάσκετ σε καλό επίπεδο. Ήμουν ο ηγέτης της ομάδας, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόμουν με πρόβλημα τραυματισμού" υποστήριξε αρχικά ο Marbury, πριν αποκαλύψει στην συνέχεια ότι θέλει να μείνει για πάντα στην Κίνα όταν σταματήσει το μπάσκετ! " Θέλω να αφιερώσω την τελευταία σεζόν της καριέρας μου με τον καλύτερο τρόπο σε ένα παρκέ για μία ομάδα της Κινεζικής Λίγκας και όταν αποσυρθώ και θα εργαστώ ως προπονητής για το υπόλοιπο της ζωής μου εδώ, για να βοηθήσω το μπάσκετ στην χώρα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για ποια ομάδα θα παίξω φέτος, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο την αγάπη που έχω για τους Beijing Ducks".

AP Photo/ Gemunu Amarasinghe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ