ΜΠΑΣΚΕΤ

ΛαΜέλο Μπολ: Αυστραλία ή Κίνα οι επιλογές του

ΛαΜέλο Μπολ: Αυστραλία ή Κίνα οι επιλογές του
AP Photo/Liusjenas Kulbis, File AP PHOTO/LIUSJENAS KULBIS, FILE

Η οικογένεια Μπολ εξετάζει την καλύτερη δυνατή επιλογή για το ΛαΜέλο Μπολ ενόψει του ΝΒΑ Draft 2020 και σύμφωνα τους Αμερικανούς το δίλημμα πλέον είναι αν θα αγωνιστεί στην Κίνα ή την Αυστραλία.

Ο ΛαΜέλο Μπολ ετοιμάζεται για το ΝΒΑ Draft 2020, ξέροντας ότι πλέον στις ομάδες του ΝΒΑ δεν θα αρκούν οι αγώνες που δίνει με τις ομάδες του πατέρα του, ΛαΒάρ Μπολ. Πρέπει να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο για να τον δουν οι σκάουτ. Και, όπως φαίνεται, εξετάζει δύο σενάρια: Να αγωνιστεί είτε στην Αυστραλία, είτε στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον γνωστό Αμερικανό δημοσιογράφο, Μαρκ Στάιν, ο Μπολ έχει πρόταση από ομάδα της Αυστραλίας, ενώ την ίδια στιγμή ο πατέρας του, Λαβάρ, έχει ξεκαθαρίσει πως ο γιος του θα αγωνιστεί είτε στο πρωτάθλημα της Ωκεανίας, είτε σε αυτό της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπολ κανονικά είχε υποτροφία από το κολέγιο του UCLA. Την στιγμή ωστόσο που αυτός και ο αδελφός του, ΛιΆντζελο, υπέγραψαν συμβόλαιο τον Δεκέμβριο του 2017 με την Βιτάουτας , αυτόματα έπαψε να θεωρείται ερασιτέχνης και το γνωστό κολέγιο απέσυρε την υποτροφία. Κάπως έτσι, ο ΛαΜέλο υποχρεώθηκε την σεζόν 2018/19 να αγωνίζεται κυρίως σε αγώνες επίδειξης, ωστόσο αυτό πλέον δεν είναι αρκετό για τους σκάουτ των ομάδων του ΝΒΑ.

Δεδομένου ότι δύσκολα θα δεχόταν μία ευρωπαϊκή ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό της μετά από αυτά που έγιναν στην Βιτάουτας, ο Μπολ μπορούσε πλέον να αγωνιστεί είτε στο πρωτάθλημα της Ωκεανίας - όπου έχει φτιαχτεί σχετικό "παραθυράκι' στη νομοθεσία για Αμερικανούς απόφοιτους Γυμνασίου ώστε να ενταχθούν σε μία ομάδα - είτε σε αυτό της Κίνας.

AP Photo/Liusjenas Kulbis, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ