ΜΠΑΣΚΕΤ

Κορονοϊός: Το Ισραήλ βάζει σε 14ήμερη καραντίνα όλες τις αφίξεις

Κορονοϊός: Το Ισραήλ βάζει σε 14ήμερη καραντίνα όλες τις αφίξεις

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε ότι από την Πέμπτη (12/3) όλοι όσοι προσγειώνονται στη χώρα θα τίθενται σε 14μερη καραντίνα προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Πώς επηρεάζει Μακάμπι και Χάποελ.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο με το Ισραήλ να έχει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 48 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έναν εξ αυτών (38 ετών) να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε από την Πέμπτη (12/3) ότι όλοι όσοι προσγειώνονται στη χώρα θα τίθεται σε 14ήμερη καραντίνα προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

"Όλοι όσοι έρχονται στο Ισραήλ από το εξωτερικό θα τίθενται σε απομόνωση για 14 ημέρες. Το μέτρο αυτό υιοθετείται άμεσα για όλους τους Ισραηλινούς που επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικού και από την Πέμπτη για τους υπόλοιπους ξένους πολίτες", ανέφερε ο 70χρονος πολιτικός.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας (9/3) η ισραηλινή κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως προκειμένου η Μπασκόνια να ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για τον αγώνα με τη Μακάμπι. Ουσιαστικά αυτό το μέτρο δεν πιάνει ακόμη την ισπανική ομάδα, καθώς θα προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη (11/3), ενώ το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη (12/3).

Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει τι θα γίνει σε περίπτωση που η 14μερη καραντίνα συνεχίσει να εφαρμόζεται καθώς η Μακάμπι θα ταξιδέψει στη Μόσχα για το ματς με την ΤΣΣΚΑ (24/3) στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Euroleague και θα επιστρέψει στη βάση της.

Η Χαποέλ Ιερουσαλήμ ταξιδεύει την Τρίτη (10/3) για το ματς με το Περιστέρι (11/3, 21:30) για το Champions League και το ερώτημα τι θα γίνει με την επιστροφή των παικτών της ισραηλινής ομάδας στη βάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι καμία ισραηλινή ομάδα δεν συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου (Champions League και Europa League).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ