ΜΠΑΣΚΕΤ

Κοντά στην επιστροφή στη Βραζιλία ο Νενέ

Κοντά στην επιστροφή στη Βραζιλία ο Νενέ
(AP PHOTO/JIM MONE)

Σε συζητήσεις με τη Σάο Πάουλο βρίσκεται ο Νενέ, που στα 38 του χρόνια είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει το ΝΒΑ για να γυρίσει στη Βραζιλία με +130 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μετά από 17 σεζόν στο ΝΒΑ με τους Ντένβερ Νάγγετς, τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς και τους Χιούστον Ρόκετς, ο Νενέ είναι πλέον έτοιμος να κλείσει την πόρτα της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου για να γυρίσει στην πατρίδα του. Ο 38χρονος (έχει γενέθλια στις 13 Σεπτεμβρίου) σέντερ από το Σάο Κάρλος βρίσκεται σύμφωνα με μέσα της Βραζιλίας σε συζητήσεις με τη Σάο Πάουλο, καθώς αντιλαμβάνεται πως οι ευκαιρίες του στις ΗΠΑ έχουν μάλλον ολοκληρωθεί. Αισθάνεται ότι μπορεί ακόμη να προσφέρει και να απολαύσει το μπάσκετ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανός ο επαναπατρισμός του μετά από 17 χρόνια.

Ο Νενέ έπαιξε στην Εσκόλα ντε Μπασκέτ Μενεγκέλι και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βάσκο ντα Γκάμα στην οποία αγωνίστηκε από το 1999 έως το 2002. Το καλοκαίρι που ακολούθησε έγινε draft στο νούμερο 7 από τους Νιου Γιορκ Νικς και αμέσως παραχωρήθηκε στους Ντένβερ Νάγγετς, ενώ στην πορεία του στο ΝΒΑ έβγαλε κάτι περισσότερο από 130 εκατομμύρια δολάρια. Αν, όντως, το τέλος έφτασε τότε θα αποχαιρετήσει με μέσους όρους 11.3 πόντων από 55% στο δίποντο και 66% στις βολές, 6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 26.2 λεπτά συμμετοχής σε 965 αγώνες κανονικών περιόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ