ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν Σήμερα: Η 60αρα του Κόμπι στο τελευταίο του παιχνίδι και το "Mamba out"

Σαν Σήμερα: Η 60αρα του Κόμπι στο τελευταίο του παιχνίδι και το "Mamba out"
AP Photo/Jae C. Hong AP PHOTO/JAE C. HONG

Σαν σήμερα, 13 Απριλίου 2016, ο Κόμπι Μπράιαντ αποχαιρέτησε τα παρκέ σημειώνοντας 60 πόντους στη νίκη των Λέικερς επί των Τζαζ.

Είναι στιγμές που οι αναμνήσεις είναι πιο έντονες. Ο απρόσμενος θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ στις 26 Ιανουαρίου 2020 κάνει κάθε επέτειο ενός επιτεύγματός του και πιο συγκινητική. Όπως αυτό που είχε πετύχει σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια, στις 13 Απριλίου 2016.

Έχοντας ανακοινώσει ότι στο τέλος της σεζόν 2015/16 θα αποσυρθεί από τα παρκέ, κάθε παιχνίδι του Κόμπι ήταν γιορτή. Η μεγαλύτερη γιορτή βέβαια έμελλε να γίνει στο τελευταίο του παιχνίδι, στο Λος Άντζελες, σε μία από τις πιο... Κόμπι στιγμές της καριέρας του.

Παίζοντας τον τελευταίο αγώνα του κόντρα στους Τζαζ, ο Μπράιαντ έζησε το παιχνίδι στο μέγιστο και έφυγε από τα παρκέ όπως ήθελε: Σουτάροντας! Εκείνο το βράδυ ο σταρ των Λέικερς έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα από 49 χρόνια που επιχείρησε 50 σουτ σε ένα παιχνίδι (!), ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 60 πόντους με 22/50 σουτ (16/29 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 10/12 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 2 λάθη σε 42 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας τους Λέικερς σε νίκη με ανατροπή με 101-96.

Στο τέλος του αγώνα πήρε το μικρόφωνο και συγκίνησε τους πάντες, αφού κλείνοντας τον λόγο του είπε το περίφημο "Mamba Out". Ήταν η στιγμή του, η στιγμή που όλος ο κόσμος λύγισε.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του Κόμπι από το τελευταίο του παιχνίδι, καθώς και τον λόγο του μετά το φινάλε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ