ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάουελ στον Sport24 Radio 103.3 για Κόμπι: "Ορισμός του Λέικερ"

Los Angeles Lakers' Kobe Bryant reacts during the second half of an NBA basketball game against the Golden State Warriors in Los Angeles, Thursday, March 19, 2009. In the background is the Lakers' Josh Powell. (AP Photo/Chris Pizzello)
AP Photo/Chris Pizzello AP PHOTO/CHRIS PIZZELLO

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και συμπαίκτης του Κόμπι σε δύο πρωταθλήματα, Τζος Πάουελ, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το τι σήμαινει ο Κόμπι για αυτόν, για τον κόσμο και τους Λέικερς.

Ο κόσμος προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ. Οι άνθρωποι που τον έχουν ζήσει είναι λογικό να χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Αυτό φάνηκε και στα λόγια ενός πρώην συμπαίκτη του, του Τζος Πάουελ, ο οποιος μίλησε στην εκπομπή "Ελα στο λαό σου" του Sport24 Radio 103,3.

Ο Αμερικανός σέντερ, που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού την σεζόν 2012/13, βοηθώντας στην κατάκτηση της EuroLeague, υπήρξε συμπαίκτης με τον Κόμπι στους Λέικερς για δύο σεζόν (2008/09 και 2009/10), κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα παρέα με τον θρύλο του ΝΒΑ και από τα λόγια του καταλαβαίνει κανείς ότι όλοι στις ΗΠΑ είναι ακόμα σοκαρισμένοι από την απώλεια του Μπράιαντ.

Ο Πάουελ μοιράστηκε ιστορίες για τον Κόμπι και το τι σημαίνει για πολύ κόσμο, ενώ θυμήθηκε και αυτά που έζησε στην χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός σέντερ:

Για τον Κόμπι: " Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω. Παίξαμε μαζί δύο σεζόν στους Λέικερς. Ήταν ατυχές. Σκέφτηκα την γυναίκα του, τα παιδιά του, την οικογένειά του και τι σήμαινε για τον κόσμο. Είναι απίστευτος πόνος, είμαι ακόμα σε σοκ. Το να τον βλέπω σαν πατέρα ήταν το πιο σημαντικό. Ξέραμε ποιος είναι στο γήπεδο, αλλά το να τον βλέπουμε να πηγαίνει σε άλλο επίπεδο εκτός γηπέδου ήταν όμορφο να το βλέπουμε. Αυτό ενέπνευσε πολύ κόσμο".

Για το αν έχει επικοινωνήσει με κάποιον συμπαίκτη του από την εποχή των Λέικερς: " Μίλησα με τον Λαμάρ (Όντομ) και θυμηθήκαμε στιγμές. Όλοι νομίζω ότι απλώς δεν πιστεύουν αυτό που έγινε. Δεν είχα την ευκαιρία να μοιραστώ ιστορίες με κάποιον, επειδή κανείς δεν πιστεύει τι έγινε".

Για το τι έκανε τον Κόμπι να ξεχωρίζει: " Αυτό που τον έκανε ξεχωριστό η εστίαση στην λεπτομέρεια, το κίνητρο που είχε. Η νοοτροπία του εντός και εκτός παρκέ ήταν αυτή που τον έκανε να ξεχωρίζει. Ήταν εξαιρετικός πατέρας και οικογενειάρχης και ήθελε να κάνει τους πάντες καλύτερους. Το γεγονός ότι ήθελε να βελτιωθεί στα πάντα είναι που τον έκανε τόσο ξεχωριστό".

Για το τι σημαίνει ο Κόμπι για τους Λέικερς: " Είναι ο ορισμός του τι σημαίνει να είσαι Λέικερ και να είσαι μέλος της παράδοσης, αυτή θα είναι η κληρονομιά του. Ο μόνος του στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Ο τρόπος που προετοιμαζόταν και δούλευε, η ενέργεια και η προσπάθεια που είχε. Τίποτα δε μπορούσε να τον κρατήσει κάτω, ό,τι και αν συνέβαινε. Πάντα τα ξεπερνούσε όλα και ανέβαινε στην κορυφή".

Για το πώς θα αντιδράσουν οι Λέικερς από εδώ και πέρα: " Πιστεύω ότι αυτές οι στιγμές μπορούν να εμπνεύσουν και να δώσουν κίνητρο να πετύχεις σπουδαία πράγματα. Όλοι περνάμε πράγματα στην προσωπική μας ζωή, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε αυτές τις στιγμές. Το καλό είναι ότι έχουν ο ένας τον άλλο, αυτό είναι το καλό στα ομαδικά αθλήματα. Ο ΛεΜπρόν ήδη βγήκε μπροστά και μίλησε για κληρονομιά. Ήδη μιλάνε για το πρωτάθλημα, επειδή το Λ.Α τον τελευταίο χρόνο έχει χάσει δύο σπουδαίους ανθρώπους για την πόλη. Ο Κόμπι ήταν ίνδαλμα".

Για το πού μπαίνει ο Κόμπι στην συζήτηση για τους κορυφαίους: " Ίσως είμαι προκατειλημμένος, αλλά με βάση αυτά που έφερνε εντός και εκτός παρκέ ο Κόμπι είχε ανέβει σε άλλο επίπεδο. Αυτά που πέτυχε στην καριέρα του και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ο σπουδαιότερος Λέικερ και πιστεύω ότι είναι κοντά στην κορυφή στην συζήτηση για τους κορυφαίους όλων των εποχών".

Για το αν το ΝΒΑ πρέπει να αλλάξει το logo και να βάλει την φιγούρα του Κόμπι όπως ζητάνε εκατομμύρια άνθρωποι: " Καταλαβαίνω γιατί το θέλει ο κόσμος. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση, αλλά και ο Τζέρι Γουέστ θέλει να αλλάξει. Θα ήταν καλό για το άθλημα και δεν είμαι εναντίον αυτού".

Για την ζωή μετά το μπάσκετ: " Ακόμα παίζω στο Big 3. Aπλώς έχω αρκετές δουλειές και την πατρότητα. Περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, κάτι που είναι το πιο σημαντικό για εμένα".

Για το τι του άρεσε και τι μίσησε στην Ελλάδα: " Λάτρεψα στον Ολυμπιακό το πόσο τρελοί ήταν οι οπαδοί και πώς αγαπούσαν την ομάδα. Μιλάω συνέχεια για αυτό. Έχω παίξει σε πολλά μέρη και τελικούς, αλλά ποτέ δεν ένιωσα την ενέργεια που αισθάνθηκα στον Ολυμπιακό, ειδικά στα ντέρμπι. Τέτοια παιχνίδια ονειρεύεσαι να παίξεις. Είμαι ευγνώμων που το βίωσα αυτό.

Αυτό που δε μου άρεσε, είναι ότι θέλαμε να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας αλλά αυτό δεν ήταν πάντα εύκολο. Θυμάμαι μία φορά, βγήκαμε μετά την προπόνηση ή αγώνα και απλώς πήγαμε να φάμε κάτι και αρκετός κόσμος ήρθε από πάνω μου και με ρωτούσε γιατί ήμασταν έξω τέτοια ώρα. Ήμουν σε φάση 'φίλε θα με αφήσεις να φάω; Δεν είμαι παιδί Κολεγίου, αλλά επαγγελματίας'".

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Τζος Πάουελ:

AP Photo/Chris Pizzello

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ