ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Υπάρχει υλικό για ντοκιμαντέρ σαν το "The Last Dance"

Los Angeles Lakers forward Kobe Bryant smiles to the crowd during a ceremony before Bryant's last NBA basketball game, against the Utah Jazz, Wednesday, April 13, 2016, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong)
Los Angeles Lakers forward Kobe Bryant smiles to the crowd during a ceremony before Bryant's last NBA basketball game, against the Utah Jazz, Wednesday, April 13, 2016, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong) AP PHOTO/JAE C. HONG

Η τελευταία σεζόν του Κόμπι Μπράιαντ στους Λος Άντζελες Λέικερς καταγράφηκε από την αρχή ως το τέλος, καθιστώντας εφικτή τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ στα πρότυπα του "The Last Dance".

Με αφορμή την προβολή του " The Last Dance" που ξεκίνησε στις 19 Απριλίου, στις ΗΠΑ θυμήθηκαν πως η τελευταία σεζόν του Κόμπι Μπράιαντ στους Λος Άντζελες Λέικερς καταγράφηκε από την αρχή ως το τέλος της, από δικό του τηλεοπτικό συνεργείο. Όπως αποκαλύπτει το ESPN, ο "Black Mamba" είχε προσλάβει δική του ομάδα προκειμένου να τον ακολουθεί παντού (σε προπονήσεις, αγώνες, εξωτερικές υποχρεώσεις) στη διάρκεια της τελευταίας σεζόν της καριέρας του, με φόντο τη δημιουργία εντός ντοκιμαντέρ στα πρότυπα του "The Last Dance" (πριν φυσικά γίνει γνωστό ότι αυτό θα ετοιμαζόταν).

Όπως μάλιστα επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα, ο Κόμπι Μπράιαντ είχε ήδη δει ένα μικρό κομμάτι που είχε υποστεί επεξεργασία, δεδομένου ότι ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο γι' αυτό που θα παρουσιαζόταν στο κοινό. Ο θάνατός του όμως πριν από τέσσερις μήνες άλλαξε άρδην τα σχέδια όλων, πετώντας το μπαλάκι για τη συνέχιση της επεξεργασίας όλου αυτού του υλικού στην οικογένειά του.

Το τηλεοπτικό συνεργείο που είχε προσλάβει βρισκόταν συνέχεια στα αποδυτήρια των Λος Άντζελες Λέικερς, ακόμη και σε στιγμές που έκλειναν οι πόρτες για όλα τα δίκτυα και δη για το Spectrum SportsNet, που είχε υπογράψει συμφωνία που έφτανε στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα της ομάδας.

Εν αντιθέσει βέβαια με ό,τι αφορά στο "The Last Dance" που εξιστορεί την πορεία προς τον τίτλο του 1998 για τους Σικάγο Μπουλς, το 2015/16 ήταν η χειρότερη σεζόν στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι πέτυχαν μόλις 17 νίκες.

Ο Ρόμπερτ Σάκρε, σέντερ της ομάδας εκείνη τη σεζόν, θυμάται πως "ήταν ενδιαφέρον γιατί προφανώς δεν κερδίζαμε και όλο αυτό ήταν κάπως ενοχλητικό. Οι κάμερες ήταν συνέχεια μπροστά μας, ήταν κάτι αρκετά δύσκολο στη διαχείριση. Δεν έμοιαζε με κανονική σεζόν". Από την πλευρά του, ο Λάρι Νανς Τζούνιορ είχε να πει πως "ήταν ωραίο γιατί παρουσιαζόταν ποιος ήταν ο Black Mamba, την ίδια ώρα όμως μιλάμε για τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του οργανισμού. Ενώ λοιπόν είμαι περήφανος που έπαιξα δίπλα σε αυτόν τον θρύλο του ΝΒΑ, εκείνη η σεζόν δεν είναι κάτι που θα ήθελα να ξαναζήσω".

Πότε και αν θα βγει στη δημοσιότητα, εν τέλει, το υλικό που καταγράφηκε το 2015/16 παραμένει άγνωστο. Όπως επίσης το ύφος με το οποίο θα γίνει η εξιστόρηση εκείνης της σεζόν, δεδομένου ότι πλέον αποκτά μια πολύ διαφορετική βαρύτητα, από την στιγμή που ο Κόμπι Μπράιαντ δεν βρίσκεται στη ζωή.

AP Photo/Jae C. Hong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ