ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Το μοιραίο ελικόπτερο δεν είχε σύστημα προειδοποίησης εδάφους

Κόμπι Μπράιαντ: Το μοιραίο ελικόπτερο δεν είχε σύστημα προειδοποίησης εδάφους
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στο ελικόπτερο που επέβαινε ο Κόμπι δεν υπήρχε ειδικό σύστημα προειδοποίησης εδάφους. Δεν είναι σίγουρο ότι θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα αν υπήρχε.

Οι έρευνες για τα αιτία του δυστυχήματος του ελικοπτέρου που στοίχισε την ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του και άλλους 7 ανθρώπους συνεχίζεται, όπως και οι αποκαλύψεις. Αφού λοιπόν πρώτα έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο δεν είχε μαύρο κουτί, αλλά δεν ήταν και υποχρεωμένο να έχει, τώρα ήρθε μία νέα αποκάλυψη.

Όπως αναφέρουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ελικόπτερο που ανήκε στον Κόμπι δεν είχε σύστημα προειδοποίησης εδάφους, το οποίο θα μπορούσε να προειδοποιήσει τον πιλότο ότι βρισκόταν πολύ κοντά στην γη. Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμα σαφές αν αυτό θα ήταν αρκετό για να αποφευχθεί το δυστύχημα, λίγες ώρες αφότου ταυτοποιήθηκε η σορός του Κόμπι και άλλων τριών επιβαινόντων.

Αυτό ωστόσο που είναι γνωστό είναι ότι οι αρχές στις ΗΠΑ έχουν τονίσει ότι είχε επισημανθεί ότι τα ελικόπτερα που μεταφέρουν από έξι άτομα και πάνω να έχουν το σχετικό σύστημα, επιβάλλοντας το σχετικό μέτρο για τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα.

AP Photo/Mark J. Terrill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ