ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Τα συγκλονιστικά λόγια του Άιβερσον

Κόμπι Μπράιαντ: Τα συγκλονιστικά λόγια του Άιβερσον

Ο Άλεν Άιβερσον ανέβασε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook για την απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ. Τα λόγια του συγκλονίζουν.

Ο Άλεν Άιβερσον δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τον δικό του πόνο, τα δικά του συναισθήματα για την απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ. Ο "Answer" ανέβασε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook για την απώλεια του 41χρονου και της κόρης του και τα λόγια του συγκλονίζουν. Άλλωστε, οι δυο τους συνυπήρξαν για πολλά χρόνια στα παρκέ του ΝΒΑ, έστω και αν ήταν αντίπαλοι. Ο σεβασμός ήταν δεδομένος για δυο σπουδαίους παίκτες που έγραψαν την δική τους ιστορία.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

"Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πώς νιώθω σήμερα. Οι μόνες δύο λέξεις που χτυπούν στο κεφάλι είναι το συντετριμμένος και το συγκλονισμένος. Δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτό το συναίσθημα, ό,τι κι αν έκανα από χθες.

Ο κόσμος πάντα θα θυμάται πώς ανταγωνιστήκαμε ο ένας τον άλλον στην λίγκα, όμως για εμένα τα πράγματα πάνε σε ένα πιο βαθύ επίπεδο. Η ιστορία του draft μας, το οποίο ήταν εκείνο με τις περισσότερες επιλογές στην ιστορία του ΝΒΑ, μπορεί να αποτελεί ένα ντιμπέιτ για χρόνια. Ωστόσο, η γενναιοδωρία του και ο σεβασμός του για το παιχνίδι είναι κάτι που είδα από πρώτο χέρι, κάθε φορά που μπαίναμε μαζί στο "χορευτικό" παρκέ.

Υπάρχει μια ανάμνηση που δεν μπορώ να μην σκέφτομαι συνέχεια. Ήταν η πρώτη μας χρονιά και το πρώτο μου ταξίδι στο Λος Άντζελες για ένα παιχνίδι με τους Λέικερς. Ήρθε στο ξενοδοχείο, με πήρε και πήγαμε σε ένα εστιατόριο. Όταν επιστρέψαμε και με άφησε, με ρώτησε: "Τι θα κάνεις απόψε;". Η απάντησή μου ήταν: "Πάω στο κλαμπ, εσύ". Τότε μου είπε: "Πάω στο γυμναστήριο".

Αυτός ήταν πάντα, ένας αληθινός μαθητής του μπάσκετ και του παιχνιδιού της ζωής. Δεν σταματούσε να προετοιμάζεται. Μπορούμε να μάθουμε πράγματα από την νοοτροπία του "Mamba" και από το πώς έζησε τη ζωή του ο αδελφός μου. Πάντα θα έχει τον σεβασμό μου ως αντίπαλος, φίλος και αδελφός.

Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πάνε στη γυναίκα του, Βανέσα και τα παιδιά τους, καθώς και στις οικογένειες όλων των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας. Ως πατέρας, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω το πώς αισθάνονται.

Δεν είμαστε καλά. Όμως, θα βρούμε τη δύναμη να το ξεπεράσουμε όλο αυτό μαζί, γιατί αυτό θα ήθελε ο Κόμπι να κάνουμε".

AP Photo/Kathy Willens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ