ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Συγκλονιστική εκπομπή του ΝΒΑ TV στη μνήμη του

Κόμπι Μπράιαντ: Συγκλονιστική εκπομπή του ΝΒΑ TV στη μνήμη του

Το ΝΒΑ on ΤΝΤ του ΝΒΑ ετοίμασε μία ξεχωριστή εκπομπή για τον Κόμπι, όπου ο Σακίλ, ο Μπάρκλεϊ, ο Τζέρι Γουέστ, ο Ρέτζι Μίλερ, ο Γουέιντ, αλλά και πρώην συμπαίκτες μίλησαν για αυτόν.

Μία ιστορική εκπομπή παρουσίασε το ΝΒΑ TV. Το δίκτυο του ΝΒΑ έβαλε τα μέλη της εκπομπής "ΝΒΑ on TNT" (Σακίλ Ο'Νιλ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Κένι Σμιθ, Έρνι Τζόνσον) να παρουσιάσουν μία εκπομπή στη μνήμη του Κόμπι στο "Staples Center", την έδρα των Λέικερς και το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό.

Στο σπίτι του Κόμπι, ο Σακίλ ήταν αυτός που έκανε την αρχή βάζοντας τα κλάματα όταν μίλησε για τον θρύλο του ΝΒΑ, για να ακολουθήσουν μορφές της λίγκας: Ο σπουδαίος Τζέρι Γουέστ (που επέλεξε τον Κόμπι κατευθείαν από το Γυμνάσιο στο ΝΒΑ Draft 1996), o Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Ρέτζι Μίλερ, ο Στιβ Νας, ο Ρικ Φοξ, ο Ντέρεκ Φίσερ, ο Κένι Σμιθ, όλοι είχαν να μοιραστούν τουλάχιστον μία ιστορία για το τομέμ των Λέικερς. Και πολλοί έκλαψαν.

Ο Τζέρι Γουέστ ήταν αυτός που πήρε την σκυτάλη από τον Σακ και συγκλόνισε, αφού έκλαιγε όλη την ώρα, λέγοντας ότι η μέρα που πέθανε ο Κόμπι ήταν η χειρότερη της ζωής της. " Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Έχασα έναν αδελφό στην Κορέα. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό που νιώθω". Παράλληλα μίλησε για το δοκιμαστικό που πέρασε τον Κόμπι από τους Λέικερς, μίλησε για την σχέση του μαζί του και πώς περνούσαν χρόνο μαζί, πώς είπε στον Σακ ότι " μόλις κάναμε ντραφτ ένα παιδί που κάποια μέρα θα γίνει ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ κάποια μέρα'. Είχα ξεχωριστή σχέση μαζί του και είχαμε πει πράγματα που δεν ήξερε κανείς.

Το πιο δύσκολο πράγμα για εμένα είναι ότι περνάγαμε πολύ χρόνο μαζί σπίτι μου όταν ήταν 17 ετών και μου ζητούσε να τον πάω στο γήπεδο για να παίξει στο Summer League. Τα δείπνα που είχαμε σπίτι μου, με τον γιο μου, τον Ράιαν, να είναι ο καλύτερος φίλος του".

Ο Γουέιντ δήλωσε ότι " φοβόμουν όσο τίποτα όταν χρειάστηκε να τον μαρκάρω την πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα. Θυμάμαι ότι του έκλεψα τη μπάλα και σκεφτόμουν ότι δεν έχει σημασία αυτή η φάση αν δεν βάλω το καλάθι. Και τελείωσα την φάση και είπα ότι δεν πίστευα αυτό που έζησα και θα το έλεγα στους φίλους μου. Σήμαινε τα πάντα αυτό για εμένα, γιατί είχα μία τέτοια στιγμή απέναντι σε ένα από τα είδωλά μου

Όταν μπήκα στη λίγκα, υπήρχε μόνο ένας παίκτης που ήθελε να κερδίσω τον σεβασμό του. Ένας να με κοιτάζει ως ίσος. Ο Κόμπι Μπράιαντ. Όταν έμαθα τα νέα, βρέθηκα σε σοκ για δύο μέρες. Και τώρα νιώθω ότι είναι αληθινό. Τρέμω και είμαι μουδιασμένος. Σήμερα πήγα στο γήπεδο και ήθελα να είμαι μαζί με κόσμο. Είδα κόσμο που δεν ήθελε να είναι εκεί, αλλά ήταν. Είδα κόσμο να δουλεύει με φανέλα του Κόμπι. Είναι ΟΚ όμως να νιώσεις συναίσθημα και να λες τις ιστορίες που είχες με τον Κόμπι. Εμείς στο σπίτι μου αυτό κάνουμε εδώ και δύο μέρες".

Ο Μπάρκλεϊ είπε από την πλευρά του ότι " απέρριψα κάθε συνέντευξη που μου ζητήθηκε, γιατί δεν ήξερα τι να πω. Είδα τι έκανε ο ΛεΜπρόν και οι άλλοι. Ήθελε λίγο χρόνο γιατί έμαθα τα νέα όταν ήμουν σινεμά. Βγαίνω έξω, βλέπω το κινητό μου και είχα 75 χαμένες κλήσεις και 120 μηνύματα. Σκέφτηκα ότι θα έχει γίνει κάποια ανταλλαγή. Μετά αρχίζω να τα ανοίγω και διαβάζω 'πέθανε, σκοτώθηκε, πέθανε, σκοτώθηκε'. Και σκέφτηκα πως κάτι άσχημο έγινε. Και μετά βλέπω στο CNN και ξεκίνησα να κλαίω.

Δεν είχα τέτοια σχέση με τον Κόμπι, αλλά είχε σχέση με τα 16 χρόνια μου στο ΝΒΑ και τα 19 στο ΤΝΤ. Ήταν ένα από τα παιδιά μου και ένιωσα πόνο. Έκλαψα και είπα ας συγκρατηθώ. Δεν θα δώσω συνέντευξη επειδή δεν θα ξέρω τι να πω. Μετά μίλησα μαζί σας και πήρα μηνύματα από κόσμο που μου έλεγε ότι ξέρει πώς αισθάνομαι".

Δείτε τα VIDEO από την εκπομπή:





















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ