ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Παίκτες αλλάζουν αριθμό στην φανέλα για να τον τιμήσουν

Κόμπι Μπράιαντ: Παίκτες αλλάζουν αριθμό στην φανέλα για να τον τιμήσουν
AP Photo/Corey Sipkin AP PHOTO/COREY SIPKIN

Αρκετοί παίκτες του ΝΒΑ δήλωσαν ήδη ότι θα σταματήσουν να φοράνε το Νο8 (το πρώτο νούμερο του Κόμπι) και θα αλλάξουν αριθμό στην φανέλα για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ έχει σοκάρει το ΝΒΑ. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή υπάρχει και μία αντίδραση από τους ΝΒΑερς, οι οποίοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του θρύλου του ΝΒΑ με τον δικό τους τρόπο. Η τελευταία - μέχρι την επόμενη - ήρθε από κάποιους παίκτες που δήλωσαν ότι θα αλλάξουν αριθμό στην φανέλα για χάρη του.

Η αρχή έγινε από τον Σπένσερ Ντίνγουιντι των Νετς, ο οποίος δήλωσε ότι αφήνει στην άκρη το Νο8 και εφεξής θα φοράει το Νο26. Εξήγησε ότι επέλεξε το Νο26 επειδή είναι ένας συνδυασμός των γενεθλίων του γιου του Ελάια (20 Απριλίου) και των δικών του (6 Απριλίου).

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν και άλλοι παίκτες. Ο Μο Χάρκλες των Κλίπερς άλλαξε το Νο8 για το Νο11. Ο Τέρενς Ρος των Μάτζικ είπε ότι αφήνει το Νο8 και πλέον θα φοράει το Νο31. Ο Τζαλίλ Οκαφόρ των Πέλικανς θα αφήσει επίσης το Νο8, αλλά δεν ξέρει ακόμα ποιο νούμερο θα φορέσει, ενώ ο Ζάιρ Σμιθ των Σίξερς άλλαξε ήδη αριθμό, ζητώντας αντί για το Νο8 να φοράρει το Νο5. Στον αγώνα με τους Γουόριορς πάντως φόρεσε το Νο7, επειδή η φανέλα του δεν ήταν έτοιμη.

Συνήθως για να αλλάξει ένας παίκτης αριθμό χρειάζεται άδεια από το ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, ένας παίκτης πρέπει να κατεθέσει αίτημα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να αλλάξει αριθμό την επόμενη σεζόν. Στον ίδιο κανονισμό ωστόσο υπάρχει ένα παραθυράκι που αναφέρει ότι " όλες οι αλλαγές που θα γίνουν μετά την λήξη της προθεσμίας θα κριθούν ξεχωριστά". Αυτό το παραθυράκι είναι που έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες να αλλάξουν αριθμό μεσούσης της σεζόν.

AP Photo/Corey Sipkin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ