ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Ξεκίνησε διαδικτυακή δημοπρασία με αντικείμενά του

Former Los Angeles Laker Kobe Bryant attends an NBA basketball game between the Dallas Mavericks and Los Angeles Lakers Sunday, Dec. 29, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Michael Owen Baker)
Former Los Angeles Laker Kobe Bryant attends an NBA basketball game between the Dallas Mavericks and Los Angeles Lakers Sunday, Dec. 29, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Michael Owen Baker) AP

Περίπου τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, εταιρεία στις ΗΠΑ προσφέρει σε δημοπρασία 86 αντικείμενα που αφορούν στην καριέρα του "Black Mamba".

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την στιγμή που ο Κόμπι Μπράιαντ άφησε την τελευταία του πνοή μετά το δυστύχημα που είχε με το ιδιωτικό ελικόπτερό του. Παρόλ' αυτά, εταιρεία δημοπρασιών από τις ΗΠΑ δεν έκανε πίσω στον αρχικό σχεδιασμό της και ξεκίνησε να "βγάζει στο σφυρί" αντικείμενα που αφορούν στην καριέρα του, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που "τρέχει" τη δημοπρασία, Κεν Γκόλντιν, αυτή είχε προγραμματιστεί από τον Δεκέμβριο και ουδεμία σχέση έχει με προσπάθεια να γίνει εκμετάλλευση του θανάτου του, δεδομένου ότι " θα ήταν άδικο για όλους όσους προσέφεραν αντικείμενα που κρατούσαν τα αντικείμενα και τα έδωσαν σε εμάς, να μην προχωρήσουμε τη διαδικασία".

Η ουσία βέβαια έχει να κάνει με το γεγονός πως αυτή φέρεται να είναι η μεγαλύτερη δημοπρασία αντικειμένων που αφορούν στον Κόμπι Μπράιαντ, δεδομένου ότι πρόκειται για 86 εξ αυτών με ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικτυακής πώλησής τους τη 16η Μαΐου. Μεταξύ αυτών που προσφέρονται είναι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή που προσέφερε ο Κόμπι Μπράιαντ στη μητέρα του, Παμ, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2000 σε βάρος των Ιντιάνα Πέισερς, τα παπούτσια που φορούσε στο Game 5 των Τελικών του 2001 απέναντι στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, αλλά και τα διχτάκια από τον αγώνα της 25ης Ιανουαρίου, τότε που ο ΛεΜπρον Τζέιμς τον ξεπέρασε στην all-time scoring list του ΝΒΑ.

Όλα όσα προσφέρονται πάντως, ουδεμία σχέση έχουν με τη Βανέσα Μπράιαντ, η οποία δεν συμμετέχει στη διαδικασία, όπως κατέστησαν σαφές οι διοργανωτές της δημοπρασίας. Παρόλ' αυτά, αποφασίστηκε το 5% των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να δοθεί στο "Mamba and Mambacita Sports Foundation".

AP Photo/Michael Owen Baker

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ