ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Η τρομερή ιστορία του Νίκου Ζήση στο Sport24.gr για τον Μπλακ Μάμπα

ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÌÐÁÓÊÅÔ / ÅËËÁÓ-ÇÐÁ  / BEIJING 2008 / BASKETBALL / GREECE-USA
ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÌÐÁÓÊÅÔ / ÅËËÁÓ-ÇÐÁ / BEIJING 2008 / BASKETBALL / GREECE-USA ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακούστε τον Νίκο Ζήση να περιγράφει στο Sport24.gr την κορυφαία στιγμή της πλούσιας καριέρας του, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Κόμπι Μπράιαντ πριν από 12 χρόνια στο Πεκίνο.

Όταν ο Νίκος Ζήσης φιλοξενήθηκε στο I Pod This Game , το podcast του Sport24.gr, στις 28 του περασμένου Αυγούστου, μία ιστορία ξεχώρισε από τη διάρκεια της καριέρας του. Τη συνάντησή του με τον Κόμπι Μπράιαντ στο Ολυμπιακό Χωριό του Πεκίνου το 2008 και όσα είχε πει ο Μπλακ Μάμπα σε εκείνον, στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και τον Θοδωρή Παπαλουκά. Την Κυριακή (26/1) ο Μπλακ Μάμπα σκοτώθηκε μαζί με την κόρη του, Τζιάνα και επτά ακόμη άτομα όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη σε πλαγιά βουνού στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, όμως η κληρονομιά που άφησε είναι μυθική και η ιστορία του Νίκου Ζήση δείχνει πόσο πραγματικά σκληρός ανταγωνιστής ήταν στη διάρκεια της καριέρας του.

" Ιστορίες υπάρχουν αμέτρητες, αλλά η ιστορία του 2008 ξεχωρίζει. Ήμασταν στο Ολυμπιακό Χωριό, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Ήμασταν εγώ, ο Βασιλόπουλος και ο Διαμαντίδης, καθόμασταν και παίζαμε τάβλι και χαρτιά. Κάποια στιγμή περνάει ο Κόμπι Μπράιαντ μπροστά μας. Οι Αμερικανοί δεν έμεναν στο Χωριό, αλλά εκείνος ερχόταν κάθε μέρα για να ζήσει την ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω πως μας κατάλαβε, έρχεται, στέκεται μπροστά μας, πάει στον Διαμαντίδη και του λέει "Εσάς σας ξέρουμε τώρα. Εσύ είσαι τρομερός αμυντικός". Τον κοιτάμε με ανοιχτά, γουρλωμένα μάτια, δεν είπαμε τίποτα, τρέξαμε πάνω να το πούμε στα παιδιά. Μετά από δυο μέρες έγινε το ίδιο στο εστιατόριο, καθόταν με τον Ντουάιτ Χάουαρντ και έτρωγε. Πήγε στον Παπαλουκά, του είπε "ξέρουμε ότι είσαι τρομερός δημιουργός. Αυτή τη φορά θα σε σταματήσουμε".

Για εμάς, ήταν μία από τις μεγαλύτερες στιγμές αυτή η αναγνώριση και φάνηκε γιατί δύο χρόνια μετά όχι απλά δεν το είχαν ξεχάσει, αλλά ήταν έτοιμοι να μας σκοτώσουν και το έκαναν. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο εκείνου του αγώνα, ο ΛεΜπρόν έλεγε "no mercy to these guys". Χάναμε 25-30 πόντους και τόσο χάσαμε. Αυτή η ιστορία με τον Κόμπι ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές για εμάς, γιατί ήταν η αναγνώριση για όσα είχαμε κάνει εκείνη την πενταετία-εξαετία σε παγκόσμιο επίπεδο".

Ακούστε από το 21:30 κι έπειτα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ