ΜΠΑΣΚΕΤ

ΛεΜπρόν για Κόμπι: "Ο Θεός μου έδωσε τόσο μεγάλες πλάτες για κάποιον λόγο"

Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant, left, and Cleveland Cavaliers forward LeBron James wait to come into the game during the first half of an NBA basketball game, Thursday, Jan. 15, 2015, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant, left, and Cleveland Cavaliers forward LeBron James wait to come into the game during the first half of an NBA basketball game, Thursday, Jan. 15, 2015, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Με μια ατάκα του στην πρώτη προπόνηση των Λέικερς μετά από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έδειξε πόσο αποφασισμένος είναι να κουβαλήσει την ομάδα του Λος Άντζελες ξανά στην κορυφή.

Έχουν περάσει λίγες μόλις μέρες από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του και επτά ακόμη ανθρώπων, όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη στην Καλαμπάσας του Λος Άντζελες και ακόμη ο παγκόσμιος αθλητισμός (και όχι μόνο) θρηνεί. Οι Λέικερς επέστρεψαν στο γήπεδο, όχι για να αντιμετωπίσουν τους Κλίπερς καθώς η Λίγκα αποφάσισε την αναβολή του αγώνα, αλλά για να προπονηθούν και να προσπαθήσουν να γυρίσουν σε μια κανονικότητα μετά από το απόλυτο σοκ που ένιωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το κείμενο του δημοσιογράφου Μπιλ Όραμ στο Athletic , η ατμόσφαιρα στο προπονητήριο των Λέικερς στο Ελ Σεγούντο του Λος Άντζελες δεν ήταν απλά βαριά, αλλά και κάτι περισσότερο. Ο Φρανκ Βόγκελ έδωσε τον λόγο στους παίκτες του για να πουν ιστορίες για τον Μπλακ Μάμπα, ουδείς απάντησε για 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να σηκωθεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και να μοιραστεί τις εμπειρίες του για περισσότερα από δέκα λεπτά. Με τους παράγοντες του οργανισμού παρόντες (Ρομπ Πελίνκα, Τζίνι Μπας), οι Λέικερς κάθισαν σε μια αίθουσα με θέα τον αγωνιστικό χώρο και άκουσαν τον Τζέιμς πιο αποφασισμένο από ποτέ. Αποφασισμένο να οδηγήσει την ομάδα του στον 17ο τίτλο της ιστορίας της, στη μνήμη του ανθρώπου που έφυγε τόσο νέος από τη ζωή.

" Ο Θεός μου έδωσε τόσο μεγάλες πλάτες για κάποιον λόγο" ήταν η ατάκα του έτοιμου να κουβαλήσει την ομάδα του στην κορυφή ΛεΜπρόν Τζέιμς, που είχε πολλές ιστορίες να μοιραστεί, όπως και ο Ντουάιτ Χάουαρντ που είναι γνωστό ότι δεν είχε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον Κόμπι στην κοινή τους θητεία στους Λέικερς αλλά προσπαθούσε τις προηγούμενες μέρες να τον πείσει να του πασάρει στο Dunk Contest του 2020 NBA All-Star Weekend στο Σικάγο. Σύμφωνα πάντα με τον Μπίλ Όραμ, η διαδικασία κράτησε αρκετή ώρα, είχε πολλά δάκρυα, είχε όμως και πολλά γέλια καθώς στην ομάδα προσπαθούν να προχωρήσουν προς τα εμπρός με στόχο να επιστρέψει ο οργανισμός στην κορυφή προς τιμήν του Μπράιαντ.

" Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά φυσιολογικά..." ήταν η ατάκα παράγοντα των Λέικερς. Και αυτή είναι μάλλον η πιο αληθινή, η πιο ρεαλιστική ατάκα που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες. Η ζωή στο Λος Άντζελες δεν θα είναι ποτέ ίδια χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ