ΜΠΑΣΚΕΤ

Keep calm and Μπουρούσης για MVP!

Keep calm and Μπουρούσης για MVP!

Ο Γιάννης Μπουρούσης αναδείχθηκε MVP Μαρτίου στην Euroleague και το Sport24.gr γράφει για τους 12 ατομικούς τίτλους του διεθνή σέντερ φέτος, μαζί τα επτά ρεκόρ καριέρας που έχει κάνει με τη Λαμποράλ Κούτσα!

Η χειρότερη χρήση που μπορείς να κάνεις στην επιτυχία σου είναι να κομπάζεις για αυτήν... Στην περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση και όσων έχει πετύχει από την αρχή της χρονιάς ο διεθνής σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα, η επιτυχία συνίσταται στο να έχεις, ακριβώς, τις ικανότητες που ζητούνται τη στιγμή εκείνη!

Ο "Μπου" επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι περνάει καλά στη Fernando Buesa Arena ενώ η ανάδειξή του σε MVP Μαρτίου στην Euroleague είναι ο 12ος εφετινός ατομικός τίτλος!!! Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της Μπασκόνια έχει αναδειχτεί πέντε φορές MVP στην κανονική περίοδο και δυο φορές MVP του Μήνα στη Liga Endesa, μια φορά στην regular season της Euroleague, τρεις φορές στο Top-16 ενώ η διοργανώτρια αρχή έδωσε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη για τον μήνα Μάρτιο στον Μπουρούση! Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και τα επτά ρεκόρ καριέρας που έχει πετύχει στην Euroleague με τη Λαμποράλ Κούτσα έπειτα από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη διοργάνωση για να καταλάβετε το μέγεθος του ζητήματος!

Keep calm and Μπουρούσης για MVP!

Τα sweeps και η ιστορική πρόκριση των Βάσκων

Η Euroleague, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο MVP Μαρτίου "για τη συνέπεια στην απόδοσή του που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκριση της Λαμποράλ Κούτσα στα πλέι οφ", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο διεθνής σέντερ πήρε τη σκυτάλη από τον Νάντο Ντε Κολό για τις επιδόσεις του τον περασμένο μήνα, όπου μέτρησε 18.4 πόντους με 61% στα δίποντα, 9.2 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 24.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking σε αυτό το διάστημα. Παρεμπιπτόντως, ο "Μπου" βοήθησε τη Λαμποράλ Κούτσα να κάνει τα sweeps στις αναμετρήσεις με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης που "κλείδωσαν" το πλεονέκτημα έδρας της Μπασκόνια στα πλέι οφ μόλις για δεύτερη φορά αυτή τη δεκαετία! Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς θα συμμετάσχει στα προημιτελικά για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια και, συνολικά, ένατη στην ιστορία της και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον διεθνή σέντερ, ο οποίος κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του υπό τις οδηγίες του Κροάτη προπονητή!

Κυρίαρχος στην Ισπανία, ρεκόρ το "40άρι"!

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ένας εκ των 33 Ελλήνων που έχουν αγωνιστεί στη Liga Endesa από το 1997 ενώ η εφετινή σεζόν είναι η τρίτη του στην Ισπανία μετά το πέρασμά του από τη Ρεάλ όπου κατέκτησε έξι τίτλους με τη "Βασίλισσα": Την Euroleague (2015), το πρωτάθλημα (2015), δυο Copa del Rey (2014, 2015) και ισάριθμα Supercopa (2013, 2014). Έπειτα, λοιπόν, από 26 αγωνιστικές στη liga regular, ο Έλληνας σέντερ έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο του MVP με τη Λαμποράλ Κούτσα, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη εκ των 18 ομάδων που συμμετέχουν στην ισπανική λίγκα! Μάλιστα οι πέντε τίτλοι MVP στην κανονική περίοδο κατακτήθηκαν ως τα μισά της κανονικής περιόδου (σ.σ. 2η, 11η, 13η, 14η, 17η αγων.), κάτι που ουδέποτε είχε συμβεί στο παρελθόν στη Liga Endesa! Με αυτό τον τρόπο, ο Μπουρούσης ξεπέρασε τους Άρβιντας Σαμπόνις, Όσκαρ Σμιντ, Ντάριλ Μίντλετον, Τανόκα Μπέαρντ και Κέρτις Μπόρτσαρντ οι οποίοι είχαν αναδειχθεί Πολυτιμότεροι Παίκτες τέσσερις φορές ως την 17η αγωνιστική. Επίσης οι 40 βαθμοί στο σύστημα αξιόληγησης που έβγαλε στο ματς με την Ανδόρα συνιστούν την καλύτερη επίδοση στην Ισπανία, φέτος! Ο "Μπου" τελείωσε το συγκεκριμένο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής με 26 πόντους (6/6 βολές, 7/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κόψιμο και τέσσερα κερδισμένα φάουλ. Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και τους back2back τίτλους MVP Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου!

Keep calm and Μπουρούσης για MVP!

Ο μοναδικός με τέσσερις τίτλους MVP στην Euroleague

Πάμε και στα της Euroleague. O Μπουρούσης φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των παικτών με το μεγαλύτερο ranking ενώ είναι πρώτος ριμπάουντερ και πέμπτος σκόρερ στην εφετινή διοργάνωση. Έπειτα από 23 αγωνιστικές στη regular season και το Top-16, ο 32χρονος σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές MVP! Η αρχή έγινε στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου συγκέντρωσε 44 βαθμούς για τις επιδόσεις του κόντρα στην πρώην ομάδα του. Η Λαμποράλ Κούτσα επιβλήθηκε με 96-89 ενώ ο "Μπου" είχε 28 πόντους (10/13 βολ., 6/11 δίπ., 2/3 τρίπ.), 12 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 3 ασίστ, 2 κοψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ ενώ οι 44 βαθμοί στο ranking συνιστούν ρεκόρ για φέτος στη διοργάνωση! Ακολούθησε η ανάδειξή του σε Πολυτιμότερο Παίκτη σε τρεις αγώνες στο Top-16. Αυτούς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4η), Χίμκι (10η) και Ρεάλ Μαδρίτης (13η) όπου συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο ranking και μοιράστηκε τον τίτλο μαζί με τον Νάντο Ντε Κολό της ΤΣΣΚΑ. Ουδείς άλλος παίκτης στην εφετινή Euroleague έχει κατακτήσει τον τίτλο του MVP τέσσερις φορές! Τον Μπουρούση ακολουθούν οι Ντιλέινι, Ρέγιες, Αγιόν και Ντε Κολό, με δυο τίτλους MVP.

Related content

Τα 7 από τα 9 ρεκόρ καριέρας έγιναν φέτος!

O ίδιος τόνισε κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη Λαμποράλ Κούτσα ότι "αν δεν είχα κίνητρο, θα καθόμουν στο σπίτι". Φαίνεται, λοιπόν, ότι κίνητρο υπάρχει. Και μάλιστα, μεγάλο. Δεν εξηγείται, αλλιώς, το ότι τα 7 από τα 9 ρεκόρ καριέρας του στην Euroleague έγιναν φέτος, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια στη διοργάνωση!

Αναλυτικά...

Related content

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ