ΜΠΑΣΚΕΤ

Καπογιάννη: "Η προσωπική άμυνα θα πρέπει να μας γίνει μάθημα"

Καπογιάννη: "Η προσωπική άμυνα θα πρέπει να μας γίνει μάθημα"

Η Ελένη Καπογιάννη αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας από την Ρίγα, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει μάθημα στις αθλήτριες της το κομμάτι της προσωπικής άμυνας, στο οποίο και υστέρησαν.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο EuroCup, καθώς έχασε στην Γλυφάδα από την Ρίγα με 78-72. Αν και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η προπονήτρια των "ερυθρολεύκων" στάθηκε στο κομμάτι της προσωπικής άμυνας, στο οποίο οι αθλήτριες της υστέρησαν.

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: " Δυστυχώς χάσαμε αυτό το ματς. Επιθετικά δεν μπορούμε να πούμε ότι κάναμε κακή δουλειά, ήμασταν καλοί σκοράραμε αρκετούς 72 πόντους. Είχαμε δει ότι η Ρίγα είναι καλή ομάδα με καλές παίκτριες που σουτάρουν όλες. Στην προσωπική μας άμυνα θα πρέπει να μας γίνει μάθημα, το πάθημα όπου δεν μπορούμε να υποτιμούμε. Είναι όλες οι ομάδες καλές. Τώρα ήρθε η ήττα και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας".

Μίσσας: "Το πρόβλημα μας ήταν η άμυνα στην Κρέστινα"

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: "Θεωρώ ότι σήμερα το πρόβλημα μας ήταν η άμυνα και συγκεκριμένα στην Κρέστινα που βρέθηκε πάρα πολλές φορές μόνες της. Πήρε πάρα πολλά σουτ και δεν έπρεπε να μείνει μόνη της. Το άλλο το κομμάτι ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ τα οποία ήταν αυτά που σε τελική ανάλυση έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το κομμάτι όσον αφορά στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού ενώ θα έλεγα ότι ήμασταν αρκετά, συγκεντρωμένοι στην ομαδική άμυνα, το μεγάλο πρόβλημα ήταν στην ατομική άμυνα.

Και είναι δεδομένο ότι αν θέλουμε να προχωράμε κόντρα σε ομάδες που είναι έμπειρες είναι σημαντικό να αυξηθεί το όριο της αποτελεσματικότητας στο κομμάτι της άμυνάς μας. Φυσικά σήμερα βάλαμε κάποια καλάθι από μακρινά ριμπάουντ, αλλά θα πρέπει να μην υπάρχει αυτή η λογική. Σίγουρα προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι. Είναι δεδομένο και σίγουρο ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάθε φορά πρέπει να διορθώνουμε και στο αμυντικό κομμάτι και στην επίθεση. Η επίθεση είναι ένα στοιχείο που έχουμε αρκετές καλές επιλογές αλλά κάποια στιγμή όταν τα ματς είναι δύσκολα εκεί χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση και να χτυπάμε εκεί που υπάρχουν οι αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας".

Άντερσον: "Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα"

Η Ιβόν Άντερσον δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει πολλές καλές παίκτριες οι οποίες αγωνίζονται πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Στο σκοράρισμα, στα ριμπάουντ, στην άμυνα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το σημερινό παιχνίδι και να κοιτάξουμε το επόμενο με στόχο να αντιδράσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ