ΜΠΑΣΚΕΤ

Η συνέντευξη-εξομολόγηση του Ζάρκο Πάσπαλι: "Από τον Ιωαννίδη έμαθα άσχημα πράγματα"

Η συνέντευξη-εξομολόγηση του Ζάρκο Πάσπαλι: "Από τον Ιωαννίδη έμαθα άσχημα πράγματα"
EUROKINISSI

Ο Ζάρκο Πάσπαλι έδωσε συνέντευξη καρδιάς στη Νίκη Μπάκουλη και το Contra.gr, μιλώντας μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό, τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον Σωκράτη Κόκκαλη, τα εμφράγματα και το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, για τον κολλητό του, Γκρεγκ Πόποβιτς, τον Ντούσαν 'Ιβκοβιτς και για πολλά άλλα.

Ο Ζάρκο Πάσπαλι αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι παίκτες στη ιστορία του Ολυμπιακού. Η έλευσή του στον Πειραιά στο λυκαυγές της δεκαετίας του 90' έβαλε ξανά στον δρόμο των επιτυχιών τους "ερυθρόλευκους", με τον Σέρβο φόργουορντ να θεωρείται, μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη, οι άνθρωποι που άλλαξαν την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Η Νίκη Μπάκουλη ταξίδεψε στο Βελιγράδι και συνάντησε τον Ζάρκο Πάσπαλι για χάρη του contra.gr, παίρνοντας μία συνέντευξη καρδιάς από τον θρυλικό φόργουορντ .

Ο Πάσπαλι μίλησε χωρίς φίλτρα, όπως πάντα εξάλλου, για τον Ολυμπιακό, την φυγή του από την ομάδα, τις περιπέτειες της υγείας του, τον κολλητό του Γκρεγκ Πόποβιτς και πολλά ακόμα θέματα.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες του:

Για τους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό : " Στο τέλος όλοι ξέρουν πως δεν έφταιγα εγώ. Ό,τι και αν διάβαζαν στις εφημερίδες, ήξεραν. Δεν ήθελα ποτέ να φύγω. Έτυχε. Γιατί; Δεν ξέρω. Με τον Κόκκαλη φιληθήκαμε στο τελευταίο ραντεβού, μου έλεγε 'είσαι παιδί μου, είσαι αγόρι μου'. Μετά έμαθα πως αυτό ήταν κάτι που έκανε γενικότερα.

Εν πάση περιπτώσει, όσοι λένε ότι όλα έγιναν για τα λεφτά, θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν γίνονται ΟΛΑ για τα λεφτά. Όταν γύρισε και ο 'Ντούντα' δεν ήταν για τα λεφτά. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως ήταν θέμα σεβασμού. Αν μου έλεγαν 'έλα, αλλά δεν έχουμε λεφτά' θα έμενα".

Για το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από έναν χρόνο όταν βρισκόταν στο Σαν Αντόνιο για να βρεθεί με τον Γκρεγκ Πόποβιτς: " Εκείνη την ημέρα έπρεπε να είμαι έτοιμος στις 10.00, γιατί ο Gregg είχε κανονίσει να έλθει ένας άνθρωπος των Spurs να με πάρει από το ξενοδοχείο, για να με πάει στην προπόνηση -και μετά θα πηγαίναμε για φαγητό με τον coach. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, είδα το ρολόι και είχε πάει 11.00. Προσπάθησα να μιλήσω και δεν μπορούσα. Ωστόσο, δεν είχα πρόβλημα με τις κινήσεις μου. Δούλευε το σώμα μου, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά με το μυαλό μου. Σιγά σιγά προσπάθησα να ντυθώ, μετά πήγα εκεί όπου έπινα καφέ κάθε μέρα, παρήγγειλα, μου τον έφεραν, πήρα το ποτήρι έξω για να καπνίσω”. Καθ' οδόν χτύπησε το τηλέφωνο του. Ήταν ο Popovich, ο οποίος είχε ανησυχήσει γιατί δεν είχε εμφανιστεί ο Žarko στο ραντεβού. “Μου είπε 'πού είσαι ρε γαμώτο, σε περιμένει ο άνθρωπος” και νιώθω να πέφτουν από τα χέρια μου το τσιγάρο και το ποτήρι. Πρόλαβα να του πω 'stroke' και κατέρρευσα. Ευτυχώς κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί και έστειλε ασθενοφόρο. Με μάζεψαν και με πήγαν στο νοσοκομείο.

Δυο μέρες ήμουν κλινήρης. Ήλθε ο Gregg και μου είπε να πάω να μείνω μαζί του στο σπίτι. Να μην είμαι στο νοσοκομείο. Του είπα 'έχεις άρρωστη γυναίκα και 300 υποχρεώσεις. Θα φύγω'. Την τρίτη μέρα έφυγα”.

Για το πώς σταμάτησε να παίζει μπάσκετ μετά το πρώτο του έμφραγμα το 2001: " Άρχισα το μπάσκετ στο τσιμέντο και τελείωσα στο τσιμέντο. Η καριέρα μου τελείωσε χωρίς να το ξέρω. Δεν το αποφάσισα εγώ. Α ν με ρωτούσε κάποιος 'μπορεί να συμβεί κάτι κακό σε εσένα;' όσο έπαιζα, θα έλεγα ότι 'όλα μπορούν να συμβούν'".

Συνέβαινε λοιπόν, κάτι και όλοι σκέφτονταν ότι 'δεν έπαθε και κάτι' ή 'Καρδιακή προσβολή; Μα δεν είναι τίποτα!'. Με αυτόν τον τρόπο σκεφτόμουν και εγώ. Εξ ου και έλεγα ότι μόλις βγω από το νοσοκομείο θα συνεχίζω να παίζω. Δεν είχα ιδέα ότι θα πάθω και το δεύτερο και το τρίτο και το τέταρτο. Ε, μετά σε κάποια φάση το μυαλό κατάλαβε πως έτσι δεν γίνεται.

Η καρδιά έπαθε αρκετή ζημιά. Αυτό όμως, που έμεινε ήταν αρκετό για να ζήσει ένας κανονικός άνθρωπος. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα και αποδέχθηκα πως δεν θα επιστρέψω στα γήπεδα"

Για την σχέση του με τον Γιάννη Ιωαννίδη και αν του κόλλησε το παρατσούκλι "σιδεροκέφαλος": " Όχι. Λάθος. Από εκείνον έμαθα άλλα, άσχημα, πράγματα. Δεν είναι άσχημο να 'χεις τεράστια ενέργεια για αυτό που κάνεις. Χρειάζεται. Το θέμα είναι να μπορείς να την ελέγχεις και να καταλαβαίνεις πότε να σφίγγεις, αλλά και πότε να χαλαρώνεις τα λουριά. Είναι απίστευτο φαινόμενο να μπορείς να 'πειράξεις' όλη την ομάδα, με ό,τι και αν κάνεις. Σημαίνει πως έχεις δύναμη. Προσπαθούσε πολύ, έκανε προπονήσεις, αλλά υπήρχαν και μερικές στιγμές που δεν 'ξεπέρασε' τον εαυτό του. Δεν κατάλαβε ότι η πολλή πίεση που περνούσε στους αθλητές, δεν βοηθούσε".

Για το τι θα ήταν αν δεν τον είχαν ανακαλύψει οι σκάουτ σε ένα χωριό του Μαυροβουνίου και τι έλεγε στον αδελφό του: " Του έλεγα 'θα τελειώναμε το σχολείο, άντε να πηγαίναμε και στο πανεπιστήμιο, αλλά ένας από εμάς, μάλλον εγώ, θα ήμουν αλκοολικός, θα έμενα στο Pljevlja και θα δούλευα όπου έβρισκα".

Για τους λόγους που δεν έπαιξε στο ΝΒΑ που πήγε πρώτη φορά το 1989, όπου και γνώρισε τον Πόποβιτς : " Δεν έμεινα 17 χρόνια. Έμεινα ένα. Γιατί; Δεν είχα την ευκαιρία. Πήγα εκεί ως το καλύτερο '3αρι' στην Ευρώπη και όλοι έλεγαν πως θα παίξω, θα 'χω την ευκαιρία. Τα ίδια είπαν και στον Vlade, αλλά και στον συχωρεμένο τον Dražen (Petrović). Aλλά δεν έγινε. Δεν πέτυχα στο ΝΒΑ, κάτι που είναι ΟΚ. Η ζωή είναι γεμάτη σκατά. Στο μυαλό μου έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει. Δεν έκανα καριέρα εκεί, αλλά δημιούργησα μια φιλία ζωής με τον Gregg".

Αντί επιλόγου, για τις βολές που έχασε στον τελικό με τη Μπανταλόνα στον τελικό του Final Four του 1994 : "Ποτέ δεν ένιωσα τέτοια πίεση. Και είμαι ο παίκτης που έχω χάσει βολές, οι οποίες έκριναν τελικό σε Final Four. Κάτι που το λες και big shit. Αλλά αυτή είναι η ζωή. Η μόνη πίεση που έχω νιώσει είναι αυτή που έβαζα εγώ στον εαυτό μου, να γίνω καλύτερος”.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο contra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ